Semesterönskemålen har kommit

Håller på med semesterlistan. Bloggen har begärt semester juni-juli-augusti. Förmodligen beviljar jag det  men jag ska fundera på om den verkligen ska få vara ledig hela augusti.

Hårfärgen har ansökt om pension. Avslag direkt! Aldrig, säger jag. Glöm det. Inte ens sommarledighet beviljas.

Vinterskorna vill vara lediga från och med första maj, till och med sista oktober. Beviljas!

Alla sockar har begärt att få ta ut sin övertid och innestående komptid från och med nu och fram till höstdagjämningen. Jag måste kolla det. Tror inte att dom har så mycket komptid att ta ut, faktiskt.

Mobiltelefonen är arbetsnarkoman så den vill inte alls vara ledig. Vi har en överenskommelse om att den har ersättningsfri jourtid på nätterna, i övrigt är den i tjänst.

Sen har ju jag själv också anledning att ta semester så utarbetad som jag är efter hockey- och La ligasäsongen. Jag vill städa upp stugan, tvätta alla textilier med vinterlukt i trådarna, kratta, göra i ordning Trollbacken och sätta krassefröer överallt. Sen vill jag åka med mannen på bilsemester. Köra på okända vägar, hitta guldkorn och hemskt skräpiga gårdsplaner som jag ska förfasas över. Åka till Stockholm och träffa, inte bara syrran med familj, utan även våra gamla vänner rådjuren, fasanerna och mördarsniglarna. Åka hem igen och känna stadspulsen i Skellefteå efter att ha varit ute i bushen i Stockholm. Äta mannens växthusgurkor, misskötta jordgubbar och rensa en hel del ogräs. Förhoppningsvis presentera ett nytillskott till Trollbacken och inskola det.

Sen ska jag läsa! I hammocken, i solsängen, på altanen när det skroppar av ljummet regn på taket och i fåtöljen vid öppna spisen när det är ruskväder. Mmmmmm . . .

Och skulle nu detta scenario skita sig, då har vi ju fotbolls-EM i alla fall.

Märk väl att jag i detta inte tagit med att fjolårets totala brist på mygg, kanske kommer i ackumulerad form i år, att blåsten eventuellt viner runt knutarna hela sommaren, att någon blir sjuk, att husspindlarna som hittills enbart hållit sig till utsidan av huset, kommer på tanken att testa hur det är inomhus, att en del underbara grannar inte kommer att vara i sin stuga, att andra kommer att vara i sin stuga. Men nej, sånt ingår inte i en semesterplanering. Då ska drömmarna bestämma. Och jag har många drömmar. Dagdrömmar. De andra pratar vi inte om, de är alldeles för knäppa.

Så, okej, jag beviljar mig semester juni, juli och, åtminstone, halva augusti. Detsamma gäller Bloggen.
Men än jobbar vi på.

Kommentarer
Postat av: Kar in Lå

Hota inte så där, att ta bloggsemester, Maude. Du kan väl ta med datorn till stugan, det gör jag OM jag kommer mig dit nån gång i vår/försommar.

Beror på när jag får börja köra bil igen efter den lilla stroken jag hade för en dryg månad sedan...

Gillade verkligen din infallsvinkel på bloggen i dag:-)))

2012-04-25 @ 12:04:46
Postat av: Maude

Tack, kompis! Men du, hur länge har du körförbud? Så trist om det räcker över den skira grönskans tid men jag hoppas att du får klartecken snart. De måste väl se hur frisk du är!

Jag tror inte att jag ska ta med datorn till stugan, det är bättre att fylla på förrådet med blogguppslag och köra igång igen till hösten. Tror jag .... ;)) Kram på dig.

2012-04-26 @ 10:38:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0