Vilken fantastisk sommar!

Det skulle aldrig falla mig in att citera Tomas Ledin; sommaren är kort, det mesta regnar bort. Även om så nu varit fallet. Jag minns bara de varma och soliga dagarna. Selektivt minne.
 
Veckan före midsommar åkte vi till Stockholm. Låter storstadsaktigt, va? Asfalt och trafik. Icket så. När vi åker till Stockholm åker vi till Årsta havsbad där syster och svåger bor. Där är det alltid sommar. På sommaren. Där vräker vi oss halvliggande i vilstolar och låter oss matas med den godaste maten och våra strupar fuktas av de godaste drycker. Uppassade och bortskämda medan folket hemma i norr fryser häcken av sig. Myggen frös dock inte bort. Myggjävlarna som kom i en tidigare aldrig skådad mängd, nyutbildade i den senaste attackkonsten, dvs att från ingenstans helt plötsligt dyka upp två centimeter från ögat, göra en tvärgir förbi hörselgången och försvinna. När man då i febrig iver snurrat runt femton varv för att få syn på marodören, känns ett smärtsamt stick på ryggen - precis där man själv inte kommer åt! Jag hatar dom. Myggjävlarna. Om de inte dessutom hade det mest irriterande ljud som finns, ihärdigt, nonchalant, småleende. Ibland, företrädesvis när man har gått och lagt sig, slår de på förstärkarna i mycket god tid och man hinner ligga på helspänn och flacka med jägarblicken i en hel evighet innan de visualiserar sig. Då sträcker man försiktigt upp sina händer och väntar tills odjuret flyger in mellan dem och PANG!! Inte sjutton finns det någon ihjälklämd mygga där! Och OM det skulle finnas, kan du ge dig attan på att det är en baktung, blodfylld varelse som färgar handflatorna röda, vilket medför att man måste stiga upp och tvätta sig. Jag hatar dom verkligen.
 
Midsommarfirandet sker, traditionsenligt, i Forsbacka och visst var det varmt och visst sken solen från en molnfri himmel - precis som midsommar ska vara. Och visst inleddes firandet i bönhuset i Krångfors men i år med en uppenbarelse av sällan skådat slag! Se, jag bådar eder en stor glädje . . . Någon skulle ha barn och det spreds som en löpeld genom församlingen, som nästan började tala i tungor. Vi var utvalda som fick veta. Långt innan löpsedlarna trodde att de kom med en nyhet.
 
Efter den helgen kom en "arbetsvecka" i stugan. Vet du hur mycket planerande som krävs för att hinna pressa in tillagning, servering och intagande av måltider mellan kapitel i en spännande bok? Och jag hade många . . . De två M-en, mannen och myggen, jobbade utomhus. Sen kom då äntligen den efterlängtade bilsemestern och med den följde ett otroligt fint väder, till och med i Norge!
När höstmörkret kryper inpå och detaljer från sommaren utmejslas, då finns det säkert ett och annat som mitt selektiva minne just nu har valt bort men som kommer att komma fram i bloggform så småningom. Just nu är jag bara i stan för att betala räkningar och ska snart tillbaka till trollen. Men om tre dagar flyttar vi från dem. Varför? La liga . . . Diskmaskin . . . Elitserien . . .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0