Än lever hoppet!

Alla ni som undrat; jo vi vann! På den ena trisslotten vann vi 75 kr och på den andra 25 gånger 2. Så det blir till att lösa in och få nya och sen leva i oliiiidlig spänning tills vi kommer ihåg att skrapa. Det är faktiskt så att vi brukar glömma bort det. Då kunde man ju kanske tro att vi inte bryr oss, att vi så att säga är ekonomiskt oberoende eller nåt. Skulle tro det, va.

Det beror nog mer på att vi har så mycket att göra. Det kör liksom ihop sig. Det ska drickas kaffe, lösas korsord, ut och jaga det där som vi inte vet men som blir perfekt när vi ser det, läsas nyheter på webben, planeras middag och kollas på Text-TV. Puh!

Eftersom mannen alldeles för ofta jobbar helg, gör vi helg av vardagen. Då blir det mysmiddag. Mina barn har uppfattat men inte begripit. De driver med oss. Sonen sa till sin syster att "det är inte lätt att hitta en dag när mamma och Staffan är tillgängliga och inte ska mysstäda ur kylskåpet eller mystvätta bilen eller nåt annat mysigt".

Detta dementerar jag å det kraftigaste! Vi har mysmiddag, punkt och slut. Ibland har vi pratmiddag också. Då kan vi sitta ett par timmar och prata om allt mellan himmel och jord medan vi äter. Men det berättar vi inte för våra barn. Då får vi väl på skallen för det också.

I går, tisdag, hade vi helg. Och mysmiddag. Och eftersom den här veckan är så förtvivlat tråkig - ingen elitseriehockey - såg vi en film som vi fick av söt-Molly i julklapp. En VB-film. Så skrev Staffan på sina gamla VHS-filmer förr i tiden och hans söner trodde alltid att det betydde Väldigt Bra ända tills de såg en och blev grymt besvikna. Inte var den väl bra heller! Nä, sa deras far, vem har sagt det? DU! svarade de, du har ju skrivit VB på den. Jo, men i faderns värld betydde förkortningen verklighetsbaserad . . .
Gårdagens film var både VB och VB så det blev en myskväll, trots utebliven sport.

Det där med förkortningar kan vara kul. Jag jobbade en gång med ett gäng vitvarureparatörer. Det innebar idel överraskningar. När de ringde upp sina kunder, skulle de anteckna på ordersedeln om de inte fick svar (E S) - ej svar - eller om de inte, trots överenskommelse, inte var hemma (E H) - ej hemma -. En dag hamnade en alldeles ny och fräsch förkortning på mitt bord: V L. Då min fantasi tröt, gick jag till montören och frågade vad den förkortningen betydde. "Vart less", svarade han och såg vääääldigt trött ut.
En annan förkortade bokstavligen en kaffekopp, nja, alltså, inte bokstavligen med bokstäver utan med handkraft. Han blev så tvärarg när kaffet var slut, att han slängde koppen i väggen, varvid den halverades. Efter det fick han alltid bara en H K. Halv kopp.

Okej, spänningen finns alltså kvar när det gäller förstärkning eller ej till pensionskassan. Nya Trisslotter ska införskaffas i dag. F F. Fortsättning följer.

Kommentarer
Postat av: Kicki

Nostalgi !

2012-02-08 @ 18:44:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0