Meningen med meningen

Det var halt och jag skulle nog ha gjort halt innan jag blev halt.

Vilken tur att jag inte kommer från ett främmande land och ska lära mig svenska, då hade jag inte begripit mycket av föregående mening. Men nu vet jag att den betyder att i går, efter all skön vinteridrott på TV, kände vi ett behov av frisk luft och en spänstig kroppsrörelse, så vi bestämde oss för en promenad. Jag hade halkiga skor, eller så var det vägen som var halkig, och efter bara ett hundratal meter började jag känna smärta under höger fot. Det knöt sig och brände. Men vi hade sett ut en slinga som skulle gås och dessutom såg jag en skylt längre fram som jag ville veta mer om - så vi fortsatte. Det var inte så bra. Och skylten var dessutom helt ointressant. Ondare och ondare gjorde det i foten men nu var det inte så långt hem. När vi var ungefär femtio meter från huset frågade mannen om han skulle hämta bilen. Naturligtvis fnös jag till svar.
I morse kunde jag knappt stödja på foten.
Precis det sa den första meningen.

Vi har ändå varit och skottat fram stugan i dag. Närmare sanningen är att mannen skottade och jag åkte skridskor inomhus i jakt på eventuella spår efter små inkräktare, som brukar leva rövare i stugan på vintern. Nu fanns det inga tecken på att de vare sig hade  haft party där eller sovit ruset av sig. Det beror förhoppningsvis på att vi har en råttvakt installerad. Nejdå, vi har inte anställt nån katt med Securitasmössa, utan det är en elektrisk grej som låter fasansfullt. Inte för oss men för mössen. Tror vi i alla fall men vi kan ju inte vara säkra eftersom vi inte hör ljudet. Äh, bara det håller borta de ovälkomna gästerna så spelar det ingen roll.

Dock finns det än ingen ren- och älgvakt som fungerar. Vi får finna oss i att äppel- och körsbärsträden blir ansade på ett sätt som vi inte själva skulle ha valt och som gör att de aldrig växer på höjden, bara på bredden. Nu hade en älg varit på lönnen men förmodligen fått en ljuslykta, som jag låter hänga kvar i trädet under vintern, i huvudet för skadorna var inte så stora, så kanske har jag på egen hand uppfunnit en älgvakt att ta patent på. Synd bara att jag inte kom på det innan nån älgskalle åt upp den rönnportal som jag jobbat så ihärdigt med.

I dag har jag också haft privatchaufför på en köra-runt-och-söka-efter-den-perfekta-grejen-som-jag -inte-vet-hur-den-ser-ut-runda. Det underlättade för mig men var tydligen en prövning för honom för han somnade som ett litet barn när vi kom hem. Jag undrar om han har känt sig ledig på sin lediga dag? Det ska jag fråga honom om när jag väcker honom, eller varför inte strax före. Det brukar bli så himla roliga svar då.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0