De hade ingen smak!

Så kom den då till slut, fettisdagen. Den dan då vi med godare samvete än normalt ska vräka i oss semlor, fettisdagsbullar, hetväggar och allt vad de heter, de förföriska bullarna som har mandelmassa och grädde i generösa mängder. Borde ha.

Vi köpte var sin och ilade hem till kaffebryggaren som var laddad till tänderna. Så togs den första tuggan och ja, vad hände egentligen? Ingen smak, inget florsocker på taket, minimalt med mandelmassa men grädden fanns där. Och bullen var torr!

I morgon är det askonsdagen. Då ska alla botgörare kläs i aska. Jag vet ett bageri som kan få ett tips om att ändra sin utstyrsel i morron.

De semlor som vi har tjuvätit innan, har varit jättegoda - och betydligt billigare. Men det är klart, ska man baka den enorma mängd som krävs just i dag, måste man kanske starta tidigare än vanligt och då hinner bullen bli torr, florsockret smälta bort, kardemumman förintas, mandelmassan flyta ut och rinna iväg och priset stiga i höjden.
Ja, jag är sur.

Äh, jag struntar i att det är fettisdag nu och koncentrerar mig på att det är lördagseftermiddag i stället. I går, måndag/fredag, blev allt perfekt. Maten, myset och målen. Man kan väl säga att både SAIK och vi hade en givande måltid. Sen såg vi "30 grader i februari" och tänkte på våra vänner som befinner sig i Thailand, där även serien utspelas, och har insektsbett, magsjuka, småspiksregn i åtta mil på moped och hemlängtan. Ja, ja, de har även rapporterat vansinnigt god mat, tokbilliga priser, ljuvliga bad i sköna hav, glada och trevliga människor men det bryr vi oss inte så mycket om. Vi har ju nästan en plusgrad och takdropp så, kom igen bara!

Eftersom det är lördag i dag så är det ju givetvis onsdag i morron. Askonsdagen, remember. Men det är också den 22 februari och bokreastart! Yes! Nu händer det saker. En del av våra böcker har åkt ut ur bokhyllan och ner i påsar. Tanken är att de ska skänkas till någon second hand men . . . Vi får se. Det är som att lämna bort sina vänner till okända. Och sånt bjuder mig verkligen emot.

Jag har också skrivit en bok. Den ligger i byrålådan. Mognar kanske. Den handlar nämligen om döden, är rolig och sann. Kan det vara möjligt, tro?

Kommentarer
Postat av: Ing-Marie

Kan behövas så skynda Dig

2012-02-21 @ 21:20:34
Postat av: Maude

Hur tänkte du där??

2012-02-22 @ 14:36:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0