Vem vill leva fläckfritt?

Så har vi då fått vår prinsessa. Skönt att allt gick bra och att pappan verkade nöjd med henne. Det var ju tur.

Många kommentarer fälls när barn föds men en av de klockrenaste jag har hört var när en alldeles nybliven pappa sa: Alltså, det är så overkligt. Ett barn? Ett barn! Jag hade inte blivit mer förvånad om det kommit en cykel".

Undrar hur det barnet blev till??

Att födas till att vara en kunglig höghet, kan inte vara tvärlätt. Speciellt inte om hon är tronföljare. De andra kungligheterna kan ju glida fram i en gräddfil och bara vara högheter, var de än är. De kan köra för fort och parkera hur fel som helst, till och med vråla fram i bil på en cykel- och gångväg utan att polisen tar dem i örat. Det får inte tronföljaren. Hon eller han måste vara fläckfri och oantastbar. Vilket jobb! Vilket liv. Vilken beskuren frihet.
Där går det inte att lita på att Via Colour eller Ariel ultra tar bort alla fläckar, som vi andra kan göra. Fläckar är en del av livet, sägs det. Men vilket liv har då Victoria? Och kungens fläckar tvättar före detta bäste vännen bort, han skyr inga som helst fläckborttagningsmedel för att hålla kungens gloria glänsande och ren. Och vad får han till tack? En uppsägning av vänskapen från kingen, med omedelbar verkan. Otack är världens lön. Åtminstone om man tittar från gräsrotsnivå upp mot högheter men dit upp är det så långt att vi ramlar baklänges om vi ens försöker. Så det är väl lika bra att låta bli.

En annan pytteliten tjej har haft det tufft i dag. Hon heter Cassi och är en blandras mellan två småraser och ett ryskt spett. Egentligen ska det vara tysk spets men en av lillhussarna hade inte uppfattat det hela riktigt rätt, därav den tvärsäkra och med pondus framförda upplysningen att deras nya valp hade ett ursprung från ett ryskt spett. I dag har hon varit till veterinären och tagit bort tandsten. Bara det är ju plågsamt nog men dessutom upptäcktes det att en framtand satt löst så den drog de bort. Nu läspar hon när hon skäller. Hon har inte direkt varit skräckinjagande förut och det lär väl inte bli bättre nu.

Såg att det var fullt pådrag nu på gissningstävlan gällande den nyföddas namn. Jag är mer spänd på vad hon ska heta i efternamn. Blir det Westling, tro? Det gäller att ha rätt namn när man ska leva upp till något stort.
Cassi heter Galaxi i efternamn. Det är respektingivande. Så länge hon är tyst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0