Jag ser inte klok ut!

En sak är säker; Jag ser inte klok ut i mössa!
Jag har provat åtskilliga huvudbonader i mina dagar, har till och med köpt några men inte haft dem på sen. Det är ett problem faktiskt. Kroppsvärmen läcker ju ut genom skallen, sägs det, så det spelar ingen roll hur välklädd jag är annars, har jag inte mössa så blir jag nedkyld.

Det är inte fåfänga, jag lovar. Min mor hade samma problem. Jag minns så väl när hon hade fått en svart, grovstickad mössa av någon och skulle "mannekänga" för mina barn och mig. När hon kom in i rummet såg hon olycklig, bedrövad och vansinnigt rolig ut! Ted pch Annie exploderade i ett allt annat än empatiskt skratt, vilket jag försökte låta bli att stämma in i men det gick bara inte. Den mössan hamnade på hatthyllan, en plats den aldrig lämnade mer, hur enträget mormors barnbarn än bad. Så roligt skulle de inte ha!
Jag vet egentligen inte varför ingen mössa passar men jag tror att det beror på kinderna. De framträder liksom så fort en mössa sätts på plats. Ögonen och munnen försvinner, näsan finns kvar men i skuggan av kinderna. Det är inte klädsamt!
Gissa om jag är avundsjuk på alla dem som är rent av snygga i mössa. Jodå, de finns. En del är till och med snyggaRE i mössa än utan men såna krav har inte jag. Det skulle bara vara trevligt att kunna gå ut när det är kallt, utan att glädja sina medmänniskor alternativt skrämma slag på dem.

Men - nu har jag sett en huvudbonad som jag tror på! Jajamänsan. På TV. Bland skidskyttepublik i Tyskland och längdåkningspublik i Otepää i Estland. Den ser ut som ett slags peruk, är ganska långhårig men uppklippt och med svart botten och vit/grå slingor. Den har öronlappar som mer ser ut som del i en frisyr. Den skulle jag kanske kunna ha. Det är bara ett problem; hur ska jag kunna prova den? Finns den i andra länder än Tyskland och Estland? Jag vägrar att betala dyra resor för en mössprovning. Men tänk om den skulle passa? Tänk om jag skulle kunna gå ut i vinterkylan med högburet, inbäddat huvud. Är det värt resan?

För flera år sedan hade jag en lös kapuschong med fluffig kant runt om. Då fick jag heta Eskimåd. Inte för att jag skämdes över det, tvärtom, men den är inte lika fluffig längre. Någon gång måste den ju tvättas . . .
Min son hade en favoritmössa som han alltid bar på vinterhalvårets fotbollsträning. Den behövde också tvättas en gång. Sen hade min son ingen favoritmössa längre. Men en apelsin blev jätteglad, för på den passade mössan perfekt!

I dag är det minus tio grader. Å, vad jag skulle vilja gå ut. Men aldrig i livet att jag gör det. Det får bli med huvudet rykande som en skorsten i så fall och det är nästan lika iögonfallande som Maude i Mössa.

Kommentarer
Postat av: Lizzy eller Lizzie som du föredrar att kalla mig

Du måste tänka STORT och SPEKTAKULÄRT Maude!



För vardagsbruk: http://2.bp.blogspot.com/_hBFyWIjOKz0/TTupAmPImvI/AAAAAAAATZY/4WcPdLU-Lno/s1600/Crazy+Hat.jpg



Och till lite finare tillfällen:

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQaMJwSbDYCbBuEnGjeQTp_NcrOFYM0UyYkXD3SxwN6tHyp4LuISboCPY1h

2012-01-24 @ 12:39:37
Postat av: Karin

Jamen-än en gång en beröringspunkt mellan dig och mig!! Jag ser inte hellre klok ut med mössa (du såg väl när vi träffades på Maxi) jag köper mössa efter mössa (oftast på rea) använder dem en eller två gånger och sen är det kört. Jag har INGEN vinterjacka utan huva! DET är min räddning- åtminstone för den ev. frisyr jag fixade till på morronen. För så fort jag klämmer in håravfallet i en mössa kan jag aldrig ta av den förrän jag är hemma i min ensamhet igen. Maude, jag förstår dig till 100 procent!! Vi kanske ska ha en mössprovareftermiddag nån dag. Du är välkommen! Ta med dig allt du har i mössväg så kan vi få fnittra en stund! Kram, kram!

2012-01-24 @ 14:22:37
Postat av: Maude

Lizzyie! Herregud! Stort och spektakulärt?? Det är ju det jag tänker på. Mina kinder . . . .



Karin! Jag känner mig trygg i din vänskap och sympati men jag provar inte ens mössor inför Staffan! Dessutom vet jag ju att DU är söt i mössa. Om inte vacker - men söt . . . ;-)

2012-01-24 @ 15:20:57
Postat av: Maude

Förresten Lizzyie, den där för lite finare tillfällen kanske ... men när infaller de? Nu har ju Annie redan gift sig. Ska du och Fredrik kanske slå till? ;-)

2012-01-24 @ 15:24:13
Postat av: Ima

Tänk om någon av kunde ta 7-milakliv jag har en stor

låda mössor som alla andra är fina i men icke jag, den enda jag använder i nöden är en fårskinnssvettband el vad nu kan heta, har en så fin som mormor stickat skall jag skicka den? Eller min shubbkalott?

2012-01-24 @ 17:01:22
Postat av: Gun

Ett släktdrag, MEN jag har mognat?? eller intalat mig själv att vem f-n är intresserad av hur jag ser ut?! Jag har tom åkt pendeltåg i årets mössa, EN gång. Min käre man har alltför många gånger sagt när jag tagit på mig mössan:Vad fin du är! Du med,svarar jag och menar det lika mycket som han gör - eller inte. Ta på dig mössan Maude, du vet vad mor alltid sa: Det finns inget fulare än en flicka som fryser!

2012-01-24 @ 18:27:42
Postat av: Maude

Ima, skicka absolut ingen mössa om du inte möjligen har den jag har försökt beskriva ...

Gun, du har ju inte mina kinder, du är ju fin i mössa så folk reagerar inte på dig men jag lovar att de reagerar på mig!! Mammas visdomsord föll platt när hon provade sin stickade, svarta mössa.. Efter det frös hon så att näsan blev blå ;-) Men vackrare var hon!

2012-01-24 @ 18:50:03
Postat av: Lizzy eller Lizzie som du föredrar att kalla mig

Vi slår till så snart du lovat och svurit dyrt och heligt på att du kommer på bröllopet iförd huvudbonaden för lite finare tillfällen!

2012-01-26 @ 12:39:43
Postat av: Maude

Lizziey, jag kontaktar sömmerskan! It´s a deal.

2012-01-27 @ 10:34:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0