Men ska det vara så svårt att hitta nåt??

Hade (skulle kunna vara en förkortning av Hadelöv, som inte alls är slut, vilket en del självutnämnda "expertsupportrar" spyr ur sig efter en AIK-förlust när han stått i mål men det är det inte utan det är ett i talspråk uttalat Hadde) bestämt mig för att annonsera på Blocket under "Köpes". Vi (läs:jag) har nämligen insett att ett bord som står i vardagsrummet sedan ett år tillbaka är totalt malplacerat! Ett ovalt rottingbord med glasskiva står bara där, mot en vägg, i sin ensamhet. Men varför då? Har jag verkligen inte sett det tokiga i situationen under drygt ett år? Men nu är det bråttom! Bort ska bordet och i stället ska . . . ja, vaddå dit? Det var där som det där med annonsen hakade upp sig. Köpes: Vet inte men det eller den ska kunna härbärgera en jättefin lampa och gärna någon tjusig skål eller två.

Så kan man ju inte skriva.

Vi har ränt runt på möbelaffärer och second handdito utan att hitta någonting som stämmer. Utanför en av loppisarna träffade vi en av barnbarnens förskolefröknar. Har ni fyndat nåt, frågade hon. Nej, det är liksom lite svårt, svarade mannen med en min som jag skulle karaktärisera som något uppgiven.
- Vad är ni på jakt efter, frågade hon som den naturligaste följdfrågan i världen.
Då tittade mannen uppfordrande på mig.
- Ja, alltså, det är lite oklart, svarade jag svävande.
- Jaha . . .?? sa hon på sitt luttrade förskolefrökenvis.
Då förklarade mannen:
- Vi vet inte vad vi söker men då vi ser det, vet hon det!

När gick vi över i hon? Men Anki förstod. Hon har ju haft mina barnbarn.

Ett brickbord? I så fall ett tvåvånings. En antik liten byrå? Men passar den verkligen in i helheten? Ett litet, lågt bord? Nämen, tokes, inte ett bord till!! En hylla av något slag? Finns det snygga golvhyllor? En låg piedestal? Kanske lite för ranglig om man ska ha en lampa på den och barnbarn i full frihet samtidigt. Skippa lampan? Aldrig i livet! Den är ett fynd från Loppisen i Hej. Skitsnygg.

Det är ett svårt dilemma som har uppstått. Glasbordet står där och skrattar åt mig varje dag, mycket väl medvetet om att det fyller just den funktionen som jag efterlyser men skrattar bäst som skrattar sist, glasbord. Rätt som det är kommer jag bärande på .... nåt ... och då åker du ut! Men jag lovar att du ska få det bra, du är redan tingad.

Annonsen? Jo, den är klar: Köpes eller hyres: Liten, billig sommarbil som bidrar till att känslan av isolering och utanförskap under juni, juli och augusti elimineras. Garanterat startsäker. Finnes: Något ambivalent kvinna med stort frihetsbehov och under stundom osunt eremitbeteende. Obs! Ej byte.

Och nej, bilen ska inte stå i vardagsrummet med en lampa på taket. Fast jag har ju förstås alltid drömt om en sån där "saftblandare" som jag kan sätta upp på biltaket och skrämma slag på folk med. Men då förutsätter det ju att bilen färdas längs vägarna. Inte står i ett rum i stället för ett glasbord.

Kommentarer
Postat av: Gun

Staffan har en ängels tålamod men även god smak!

2012-02-01 @ 19:38:40
Postat av: Maude

Tack sys! Jag tar åt mig ;-)

2012-02-02 @ 11:43:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0