Lillördag - med fullt ös . . .

VEM var det som sa att gårdagen var händelselös?? Va? Jo, just ja, det var ju jag men det var innan jag visste vad som hade skett!
I går blev jag mormoster! För första gången i mitt liv. Jag är nämligen moster till Sanna, som jag inte ens är släkt med. Ingen vet hur det har gått till, helt plötsligt upptäcktes det bara, utan att jag ens har varit syster till Sannas mamma Kerstin innan. I går födde Sanna en liten son och jag fick ett sms, med bara en aaaning bitter underton. Det var en stolt och glad mormor som skickade nyheten, samtidigt som hon poängterade att mormoster låter mycket yngre än mormor.
Kan så vara men, Kerstin, du har förärats den absolut finaste, mysigaste, underbaraste titel som finns, tillsammans med farmor. Och låter inte det gammalt, så säg? Farmor . . . Jag ser framför mig en krumryggad, vithårig gumma med knut i nacken och förkläde på sig. JAG är farmor. Och när jag ser mig i spegeln, vad ser jag? En krumryggad, i grund och botten vithårig gumma med många knutar i nacken (som gör ont) men med blus i stället för förkläde. Men epitetet mormor ger mig helt andra vibbar. När jag då ser min spegelbild ser jag en hyfsat fräsch tjej i sina bästa år med svarta och röda slingor i en tuff frisyr, tajts och tunika, diskret sminkad och med ögon som gnistrar . . .

Jag befinner mig alltså i Lustiga Huset på Gröna Lund, spegelsalen . . .

I dag fyller min systerson 36 år. Grattis Jerker! När du var liten hade du lapp för ena ögat och kallades för Al Capone. Vi var alla oroliga för att du skulle göra av med hela din tilldelning av skratt för din livstid bara på de första åren men du har tydligen fått en rejäl dos, har vi märkt.

I dag har min systerdotterdotter namnsdag. Grattis Matilda! Hon är, och kom ihåg var du läste det här först, Sveriges nästa storstjärna i fotboll! Matilda betyder "makt" och "härskarinna". Bara det säger ju hur det kommer att bli. Att hon dessutom är söt, gosig och rolig, gör inte hennes makt mindre.

I dag firar vi också Maud. Min kompis och namne (förutom e-et men det hörs ju inte), en norsk prinsessa och en kinesisk nakenhund, som finns i släkten. Hon Olofsson får inga gratulationer av mig.

Egentligen firar inte min kompis och jag varann i dag. Det gör vi i stället den 2:a och 21:a juni. På Rutger och Alf. Varför? Åh, det är en historia som går långt tillbaka i tiden, så långt att den är preskriberad nu. Men firar, det gör vi!

Så idag händer det mycket. Mannen ska dessutom på jobbintervju, vi ska lösa in fyra friska, fräscha Trisslotter, SAIK ska förhoppningsvis ta sin tredje seger mot Modo, jag ska testa ett nytt recept till middag, grekisk färs i form med tomat- och olivsalsa, och så, naturligtvis, ska vi fira Pi-dagen. Det blir nog ett glas rött, tror jag. 3,14 procent. Men för mannen blir det NorrlandsGuld. Det är ju hockey i kväll. Och han är ledig i morron.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0