Jul? Men det är ju sommartid!

I dag har jag fått årets första julklappsönskelista med en tillhörande längtanssuck: Ååå, vad jag längtar till jul!
Det är Arwen, sex år, som har börjat plita ner sina önskningar. Längst upp står "väckarklocka". Det tror jag att jag aldrig har önskat mig.
Lillebror Mio framförde en muntlig lista som mest innehöll lasersvärd.
 
I morron fyller Gideon nio år. Han önskar sig enbart pengar. Så snabbt går det ibland att bli stor. Men än så länge vill han i alla fall ha hembakta kakor på sin födelsedag. I år får jag själv välja vilken sort. Annat är det med Alfred. "Du vet vad jag vill ha, va, mormor?". Absolut. Dubbla knäckflarn med chokladkräm mellan. I april.
 
Min egen mor gjorde alltid en måntårta till mig när jag fyllde år. En nöt- och mandeltårta med smörkräm och "pennväss" på, som Annie trodde att det var när hon var liten. I själva verket var det flagad choklad. Mycket godare än pennväss.
 
Men åter till julen. Den är redan här, vill jag bara meddela. I år sträcker den sig från och med 15 oktober till och med den 25 december, då semlan gör sitt intåg. Den härskar fram till i början av februari, då den slås ut av geléhjärtat som kulminerar tillsammans med rosor i stora fång den 14 februari. Sen brukar en eller två veckor av extrapris på överblivna hjärtan råda.
 
Just nu kolliderar julens alla attribut med muggar och sockar med texten "Världens bästa pappa" på. Men nog finns väl även "Världens bästa bonuspappa", "Världens bästa extrapappa", "Världens bästa plastpappa"? Om inte, blir jag förvånad. Det brukar inte finnas någon hejd på uppfinningsrikedomen när det gäller att tillverka prylar som vi får dåligt samvete av att inte köpa.
 
Jag tycker faktiskt att det är lite knas att börja med julen innan vi ens gått över till vintertid. Rättare sagt; jag tycker det är mycket knas. Men vem bryr sig om vad jag tycker?
Listor däremot, tillverkade av barnbarns önskningar, det är min favoritläsning, vilken årstid det än är. De säger så mycket. Mycket mer än bara de ord som står skrivna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0