Min värld och de andras värld

I USA ödelägger naturkrafterna människoliv, byggnader och infrastruktur. Medan vi var nära att förlora mot Växjö.
 
I Malå sladdade en bilist in i en grupp människor på väg till pizzerian. En pojke dog och många skadades. Medan vi hade störningar på TV-sändningen från La ligamatchen.
 
Och VARFÖR kan inte Norranfolket lära sig att den tisdag som har varit, skrivs "på tisdagen" medan den kommande benämns "på tisdag"?? Upprörande! Skandal!
 
Vad då proportioner?
 
Jag känner mig liten som en lus. I min värld är en hackande TV-ruta ett problem. I min värld upprörs jag över att kungen vill ha ökat apanage inför nästa år, trots en privat förmögenhet på över 130 miljoner. I min värld är en värkande arm en begränsning av mitt liv. För jag lever ju i min värld.
 
I min värld hittar jag inga gardiner som passar i köket. Det stör mig jättemycket. I min värld blev jag generad - men glad - när jag köpte en ljusmanschett som heter Ernst. Glad för att den är så himla fin, generad eftersom jag i princip dissar allt som barfota-Ernst gör. Nu inbillar jag ju mig att det är en helt annan Ernst som har designat min ljusmanschett, det blir liksom mer rättfärdigt att glädjas över den då. I min värld.
 
Jag kan inte se när ett djur dödar ett annat djur. Men jag ser nyheterna på TV.
En gång såg jag när en skata jagade en småfågel och hackade på den med sin stora näbb. Till slut satte den klorna i den lilla fågelkroppen och började äta upp den - medan den fortfarande levde. Jag mådde fruktansvärt illa samtidigt som jag fick tårar i ögonen. Efter det har jag hatat skator. Varenda en.
"Ja, men det är naturens gång", säger någon. Jaga eller jagas. Äta eller ätas.
 
Vad då, är det naturens gång, det som sker i USA just nu? Eller att människor i tusental flyr från ett never ending- krig i Syrien och tvingas bosätta sig i flyktingläger där de fryser, svälter och drabbas av sjukdomar?
Och att jag inte hittar några köksgardiner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0