Tjohoo vilken helg!

Vilken helg jag har haft! Har knappt hunnit lägga märke till de 85 millimeterna regn som - hittills! - har kommit.
I fredags träffade jag mina juntatjejer. Jättegod mat, Den goda jordens soppa, och sen drack jag rödvinssåsen till köttet som serverades. Ja, va tusan, jag körde ju. Så försökte vi oss på en provomgång "Alias", där det gäller att beskriva ett ord så att ens partner förstår vilket ord man menar. Alltså, våran junta . . . Det finns inte en regel i regelboken som efterlevs. Om vi hade varit en skolklass, skulle skolöverstyrelsen ha kallats in för att försöka få ordning. Den skulle inte ha lyckats.
 
I lördags fick jag, via sms, en beställning på ett fönsterbord till lunch för en vuxen och två barn. Av bara farten, och för att vi hade kvar plats vid fönsterbordet, ringde mannen in en vuxen och ett barn till. Hux flux kom dom och hux flux for dom. Två barn till väntande kalas och det tredje till Umeå. De vuxna hakade på. Sen for vi också. På inflyttningsfest hos "Minnesmästarna", Annika och Per. Vi var 22 personer som samsades i 22 rum och kök. Jo, enligt värden så har de så många rum men fördenskull satt vi inte en människa i varje rum, utan hade trevligt vid ett antal bord som vi med ojämna mellanrum bytte ut. Ja, alltså, vi satt inte hela tiden vid samma bord, utan bytte när vi fick order. Dessutom fick vi gå den roligaste tipspromenad jag har varit med om, inomhus givetvis (60 mm regn vid den tidpunkten) men har man tillgång till tre våningar och 22 rum så är det inga problem. Problemen uppstod i stället vid genomgång av de rätta svaren. Det fanns alternativa svar som vi inte hade sett, kan vi väl säga för enkelhetens skull. Men det blev mycket roligare så. Och ingen hade alla rätt. Vete sjutton om någon hade något rätt.
 
Så kom söndagen med ytterligare regn och vi tog adjö av sportbilen genom att köra den till sitt vinterviste. Sen var det dags för hockey! En segermatch sitter som smäck en söndag efter en lördag. Så - El Clasico. Den där Realsupportern som sitter i min soffa lever farligt. Ibland snackar han för mycket. Och då mest negativt om Barcelona. Då startar kravallerna! Men både matchen och huliganbråket slutade oavgjort. Det var bra. Real behöver poäng om de ska kunna närma sig giganterna Barca nåååågot. Och så tycker jag om Ronaldo. I går sympatiserade jag så mycket med honom. Han fick jätteont i axeln och jag vet hur det känns att spela med ond axel. Men vad gör man inte för pengarna. . .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0