En Montazamiöverdos

Får jag bara fråga; Är det inte lite väl mycket Maria Montazami?
 
När hon första gången dök upp i svenskarnas TV-rum, var hon en frisk fläkt i det annars så stereotypa Hollywood. Sedan dess har hon dykt upp i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Det gäller att smida medan järnet är varmt, har de förmodligen resonerat, producenterna. Men hur mycket järn behöver vi? Inser inte programplanerarna att vi har smidesjärn så det räcker och blir över?
 
Patrik Sjöberg är ett liknande syndrom. Snart är han väl väderpresentatör också. Och flikar förmodligen in att "sola i Karlstad" inte alls står så högt på himmelen om man jämför med hur många gånger den har gått upp över horisonten på västkusten.
 
Det gäller att inse när enough is enough, tycker jag. En populär person kan över en natt bli en plåga.
 
Jag riskerar själv att bli en sådan (en plåga, alltså) med mitt evinnerliga hockeysnack och ilska över språkfel men nu är det ju så att min blogg gömmer sig i en vrå i det stora, gigantiska utbudet, och att det är högst frivilligt att hitta hit. Jag tröstar mig med det och lovar, garanterar, att  jag inte kommer att dyka upp i någon pratshow, danstävling, dokusåpa, prisutdelning, mästarnas mästarekamp, som vädergumma eller liknande. Jag ska, som skomakaren, bli vid min läst.
 
Men nu måste jag få gnälla. Hallå hela pressen, radion och TV-n . . . Förutom Jacob Hård och en handfull andra som vårdar vårt språk. Lägg ner lite tid på att kontrollera riktigheter i stället för fyndigheter, det kan nämligen sluta i rena felaktigheter! Och i fatala pinsamheter. Ta bara Expressens artikel om den ryske hockeyspelaren som avled, dagen efter att han hade fått en stenhård tackling. "På klubbens hemsida har nu dödsdomen blivit utannonserad". ???? Expressen!! Jag skäms å era vägnar.
 
Däremot kan medvetna "felaktigheter" vara väldigt underhållande. Fick ett mejl i dag av Micke med förklaringar på ord som datanissar använder. Exempelvis fildelning - 1/2 liter var. USB - landet som kommer efter USA. Internminne - anekdot från Kumla. Plattskärm - när man suttit på kepsen.
Sånt gillar jag!
 
Dessutom är jag småkär i uttryck som är varandras motsatser. Monica Lindgren, vår egen komedienn, hade skrivit att hon var dyngfräsch efter ett träningspass. Skitbra, tycker jag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0