Bätte med lite skit i hörnen . . .

. . . än ett rent helvete.
Ett av mina favoritordspråk. Men så har det inte alltid varit.
Jag hade ett nedärvt beteende som gjorde gällande att vissa tider på året skulle det städas mer än vanligt. Julen var en av dem. Det var också då jag gjorde listor på vad som skulle göras - varje dag! Hela november och december var prydligt intecknade, nästan timme för timme. Allt för att julen skulle bli perfekt.
 
När julafton så inträdde var jag slut och på dåligt humör. Jag försökte hålla masken men ett år sprack den rejält när jag fick ett avlångt smalt paket, som definitivt inte innehöll det smycke jag hade önskat mig. Någon tyckte att jag behövde ett par nya skidstavar i stället! Dessutom regnade det. Två katastrofer på en och samma julafton, det blev för mycket för mig.
 
Året därpå hade jag inte lärt mig ett dugg. När grannen och kompisen Ing-Marie kom för att ta med mig ut på promenad, sa jag nej, jag hade inte tid. Hon skrattade och sa: Vet du, det blir jul i år igen även om du inte har städat. Alls.
 
Då och där började förändringen. Att jag inte hade fattat det förr? Att jag på allvar hade trott att julens vara eller icke vara, berodde på mig och mina förberedelser.
Jag provade att strunta i alla listor och att ta allt som det kom i stället. Det blev den första julen som jag inte var trött som ett tok på julafton och hoppades att den snart skulle ta slut.
 
I går läste jag om en undersökning beträffande julstädning som resulterade i ett stort skratt från min sida. Där framkom det nämligen att 78 procent av de tillfrågade kvinnorna uppgav att de själva städar mest inför julen. 4 procent uppgav att de lämnar sysslan till sin partner MEN - och nu kommer det roliga - 34 procent av männen uppgav nämligen att de julstädar!
Om jag nu inte hade varit så bedrövligt dålig i matte, skulle jag ha försokt räkna ut sannolikheten i dessa siffror men jag kan i alla fall se att det är något som inte stämmer. Kan det vara olikheter i uppfattningar om vad julstädning innebär? Eller?
 
Jag vet i alla fall att på måndag förmiddag då dammsugs det här. Medan jag går omkring med dammvippan och sjunger julsånger. That´s it.

Kommentarer
Postat av: Lizzan

Man blir förhoppningsvis klokare med åren eller är det ryggontet som fått råda? Jag har i alla fall
lejt Linn att komma och torka golven i morgon.
GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

Svar: Lizzan! Jag tror stenhårt på visdomsorden: När vi inte själva förmår att stanna upp, då stoppar kroppen oss. Vi lär oss aldrig . . . God Jul till er alla!
Maude Westerman

2013-12-22 @ 22:59:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0