Det är ingen ordning på nånting

I går porlade smältvatten på gatorna. I går kväll regnade det. I natt snöade det. Nu skiner solen och det snöar. Nu har vi minus sju mot gårdagskvällens plus. Det blåser rejält. VA??
 
Vem är det som sköter om väderleken? Marknaden? Har den tagit över vädret, liksom allt annat? Inte underligt då att det blir ogrejdut. Det man förlorar på gungorna, tar man igen på karusellerna och karuseller blir det gott om. Det är fruktansvärt halt ute, en halka som gömmer sig och lurpassar under nyfallen snö. Många kommer att ramla, slå sig och bryta ett eller annat. Det blir antingen en upper-body-injury eller en lower-dito. Numera avslöjar vi inte några detaljer, utan lämnar bara kryptiska lägesrapporter för andra att grubbla över.
 
Själv är jag sliten och stannar hemma i dag. Vill inte riskera något inför slutspelet. Att jag är sliten beror på att Jörgen, världens bästa kiropraktor, slet i min arm i går. Om jag skulle ta mig ut på isen i dag, finns ju risken att jag ramlar och vad det innebär kan ju var och en räkna ut.
 
Ute på balkongen finns det dock en som lever livets glada dagar. I blåsten. Skellefteå AIK-flaggan vänder kappan efter vinden och det går snabbt, det är en sak som är säker. I går blev VI klara seriesegrare! Och en miljon rikare, vilket räcker till 400 klubbor, enligt Norransporten. 400 klubbor! Det är ju inte klokt. Under en match ryker det ju både en och sju klubbor! Det ligger klubbitar här och där och skräpar och hindrar passningarna från att nå sitt mål. De kan till och med gå av just i ett skottögonblick. Vad är det för skräp? Förr kunde en klubba möjligtvis gå av när den i ilska och frustration med full kraft slogs mot sargen. Men nog gjordes det mål även med dem. Vi vann ju GULD med gammklubbor 1978. Då skulle en miljon ha räckt långt. Nu räcker det inte ens till att inleda förhandlingar med en spelare.
 
Men om Janne Josefsson börjar gräva i hockeykulturen, då är han ute på hal is. (F´låt). Jag tycker att han inte hade speciellt torrt på fötterna angående skidåkningens eventuella dopningsfall heller. Men å andra sidan hade jag min uppmärksamhet splittrad under programmet. Det fanns en nioåring som hade gett sig den på att lära sin mormor ett spel på Ipaden, där pingviner (mormors favoriter) var inblandade. Till slut blev han lite uppgiven och sa: Men du måste lära dig det här, kvinna!
 
Det fattar väl alla att Uppdrag granskning hamnade i skymundan. Jag hade ju ett annat, mycket viktigare uppdrag.
 
För övrigt anser jag att årets krock inträffar i morgon. SAIK mot Frölunda samtidigt som Barcelona möter - och tar revansch på - Real Madrid. Och om inte min upper-body-injury hindrar mig ska jag spela bägge matcherna. Samtidigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0