Hur oväntat kan det vara??

 
Och plötsligt kom vintern! I november. Och plötsligt gjorde Bud Holloway mål! Efter nitton mållösa matcher.
 
Det här med plötsligt lika med oväntat har kantrat. Möjligen med undantag för ovanstående ägare till foppatoffeln som med ett tydligt bromsspår visar att han eller hon är överraskad. Väldigt överraskad till och med.
 
Du vet ju att jag älskar 112 - På liv och död. Dokuserien på TV alltså. Där sker allting så oväntat. Plötsligt får ambulansen ett larm. Och jag som trodde att de var vana vid sånt.
Att försöka öka dramatiken med ord, kan vara effektfullt så länge det är befogade ord. Men i 112 duggar larmen tätt för alla blåljus så där behövs ingen ytterligare dramatik. Det låter bara löjligt med det plötsliga.
 
Du har förstått det nu, va? Återigen en dag med för lite att sysselsätta hjärnan med. Annat var det i går. Jag tänkte mig att baka kakor efter mammas recept. Igen! Och nu fick hjärnan vad den tålde. Den skulle omvandla både kaffekoppar och gram till deciliter, vilket inte är gjort i en handvändning. Dessutom bestämde jag mig för att halvera alla mått eftersom jag ansåg det vara lämpligare med femtio bondkakor än hundra och att "Effies bakelserutor" skulle se bättre (= högre) ut om jag gräddade smeten i en mindre långpanna. Om det luktade bränt i köket så kom det inte från ugnen, det kom från mitt huvud. Jädrans vad jag tänkte. Och när jag till slut trodde att jag löst alla problem, kom så dråpslaget. "Gräddas i god medelvarm ugn". Men mamma, varför gör du mig detta??!
 
Som vanligt brukar jag testa mina bakverk på kakexperten Gidde, tio år. I går passade det extra bra eftersom jag skulle skjutsa honom till Musikskolan för trumträning. Han blev glad medan jag blev något fundersam.
- Dom här mjuka rutorna, dom har olika pålägg, va?
- Ähum, pålägg?? Nej, det är smörkräm och mandelmassa på alla, det är ju samma sort.
- Konstigt, för en del har en hård kant.
- Jamen det är kantbitar, dom kan du lämna.
- Lämna? Aldrig i livet! Dom är mycket godare än dom andra.
-------
- Vad tyckte du om kakorna som var under papperet då?
- Jag har inte bestämt mig än. Men jag vill nog hellre säga knappar än kakor.
 
"God medelvarm ugn". Och ja, jag kanske räknade 300 gram delat med två likamed nån deciliter. Så några bondkakor blev det tydligen inte. Men en helsickes massa bondknappar.
 
Jag tänker dock inte ge upp. En vacker dag lyckas jag. Plötsligt händer det. Och då garanterar jag att det är mer oväntat än att det blir vinter i november.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0