Värsta monstret!

 
Och precis där! Mitt på den lugna höstpromenaden uppenbarade det sig. Värsta Halloweenmonstret. I en urholkad, halvrutten stubbe. BUUUUHUUU!!!
 
Jag gillar inte svampar som skräms. Inte människor heller. En del skräms genom att höras medan andra skrämmer livet ur mig genom att inte höras. Egentligen borde jag vara rädd för jämnan.
 
När barnbarnen var små, hade de ett eget sätt att skrämma mig. Först ringde de på dörren och sen sa de "Bu" när jag öppnade. Gissa om jag höll på att ramla baklänges varje gång?
Nu för tiden är de mer utstuderade.
 
Jag förstår inte tjusningen med Halloween. Monster, djävlar och skelett skramlar omkring överallt. Små, söta barn går omkring i förskräckliga förklädnader och utpressar alla med "bus eller godis". Varför? Inte för att de är några helgon i alla fall.
Det finns ju tydligen en koppling mellan halloweenfirande och Alla Helgons Dag, vilket för mig är obegripligt. En gång i tiden började Halloween firas hos kelterna den 31 oktober och folktron sa då att just natten mot den 31, kunde de dödas själar besöka jorden. Men inte kom väl de som flinande pumpaskallar, häxor och spöken? I så fall var det väl bara en speciell sorts döingar som fick tillåtelse att återvända medan de andra fick stanna kvar och vara avundsjuka. Eller tacksamma. Vad vet jag?
 
Kristendomen införde Alla Helgons dag den 1 november och hoppades säkert att det högtidlighållandet skulle slå ut det mer barbariska Halloween. Lyckades det? Jo, tjena. Och gissa varför? Money, money, money . . .
Dessutom; djävlar, monster och häxor finns. Helgon finns inte. Helgon är någon som är höjd över all kritik. Känner du till någon sådan? Död eller levande? Nä, förstod väl det men om djävlar, monster och häxor står det dagligen i tidningarna. Det borde räcka så.
 
Okej, jag kanske är sur, tråkig och gammal men på nåt sätt var det roligare när ungar sprang omkring och slog i stuprör och retade någon ilsken farbror som hällde en slaskhink över dem. Det var bus OCH godis det!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0