Inget lämpligt val just nu

 
Just nu läser jag Mikael Niemis bok Fallvatten. Ett mycket opassande val.
 
Det regnar i Norrland. Klass 1-varning på vissa ställen. Höjd beredskap vid kraftverksdammar. Och det är här som Niemis bok kommer in. Där brister det nämligen. En enorm flodvåg sveper undan allt.
 
Här, hos mig, regnar det inte mycket alls. Pyttelitet, faktiskt. Kraftverkens dammar i Skellefteälven håller, det garanterar jag. Men hur är det med Luleälvens? För att inte tala om Ångermanälvens? Jag har ett tips till alla er som bor längs de älvarna; skaffa er en helikopter!
Någonstans har jag hört talas om att det finns en evakueringsplan för oss Skelleftebor om dammarna rämnar. Vi ska visst köras iväg till Luleå! Men hallå, läs Niemis bok, säger jag bara. Luleå är ett direkt olämpligt alternativ, visar det sig.
 
Annars så har jag insett att jag har en framtid som kommissarie och mordutredare. Eftersom jag har läst så himlarns många deckare, har jag ju snappat upp ett och annat matnyttigt. Nu, när vi har följt TV4:s utmärkta serie Broadchurch, i åtta delar, avslöjade jag vem som  var mördaren redan i avsnitt två, eller om det var tre. Omgivningen var totalt ointresserad. Lyssnade inte ens på mig. Vaxpropp, antar jag.
 
Nå, men visst hade jag väl rätt. Vem trodde nåt annat?
 
På tal om deckare så ringde den snälla brevbäraren på dörren i går och överlämnade ett bokpaket. Yes! Men det innehöll bara fyra böcker den här gången så jag måste nog snart beställa fler. Raden av olästa ska vara lång, annars får jag lite lätt panik. Men när jag har läst ut Fallvatten, ska jag ta mig an en bok som låg på bänken i hallen när jag kom hem en dag. Kusin Eva hade varit hit med den och framfört en önskan om att jag skulle läsa och tycka till. Det ska bli spännande. Speciellt med tanke på titeln: Volvo lastvagnar. Den lär inte handla ett dugg om det.
 
Det kan vara kul med lite fiction också. Men dammar som sprängs är definitivt inte fiction. Det kan ske.
Jag tycker mig ana att Moder Jord är ganska så irriterad på oss och hur vi missköter henne. Vi kanske skulle göra gemensam sak och skärpa till oss. För om Moder Jord dör, då vet jag vem som är mördaren. Redan i avsnitt ett.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0