Ska man städa eller dansa . . .

 
Lyssnade på kusin Tomas radioprogram, Jenneboradio, i går kväll. Han spelade låtar från sina alldeles egna listor, som du inte hade en aning om att de fanns . . . Inte jag heller men jag blev imponerad.
Det påminde mig om att jag också har en lista: Listan över musik som underlättar städning. En mycket viktig lista.
 
Så här lyder den:
Vid förberedelser, sådana som att lyfta fram dammsugaren, fräscha till dammvippan ute på balkongen, spruta rengöringsmedel i sanitetsporslin och allt annat som måste göras på direkten för att inte latmasken ska få en chans att börja sortera vad som är akut och vad som går att skjuta upp, DÅ spelas - på hög volym - Hold on tight med ELO!
 
Jädrar vad man kommer igång!
 
Sen flyger dammvippan och den våta trasan som vårfåglar över lägenheten till ackompanjemang av Elvis´ Moody Blue.
 
Headsetet på när dammsugaren startas och öronen får en dos av Ulf Lundell och "Lycklig man". (Jag städar ju inte ensam, givetvis, och någon kanske behöver en påminnelse om att "... jag är en lycklig man när jag är med dig ....")
 
Själv har jag då fastnat vid något sorteringsproblem, kastas eller inte kastas, och behöver "Kommer tid, kommer råd, kom det ihåg" med Drifters. Då kan man ta några danssteg också så att inte kroppen stelnar till.
 
Badrummet tar jag hand om. Då kör jag med icke miljövänligt Klorin och tänker på en annan kusin (jag har massor!), samtidigt som Taubes röst i "Änglamark" hörs över nejden.
 
Så, till slut, och då bara en kan hålla i skurmoppen, sätter jag mig vid köksbordet med en kopp kaffe och ett korsord och spelar "Brusa högre lilla å" med Björn J:son Lindh. Dels som uppmuntran till den som avslutar städningen med att våttorka golven, dels som en skön avkoppling till mig för att rensa tankarna från skräp och kunna lösa vågrätt åtta.
 
Det var min listiga lista det. Om du nu undrar vad bilden ovan har för anknytning till dagens blogginnehåll så är svaret: Allt behöver inte vara perfekt. Även ett sprucket kärl kan bringa dig glädje. För glad, det blir jag av de sjövilda figurerna och det hoppas jag att även du blir.
Snyggt, va? Vilken tur att sprickorna fanns med på bilden, annars hade jag tvingats stå där med någon krystad förklaring . . .
 
Ska du påskstäda? Det ska inte jag. För, som av en händelse, hörde jag nyss Lill-Babs sjunga "Leva livet, nu ska jag leva livet . . ."
Och ändå var inte radion på.

Kommentarer
Postat av: Sara Spjuth

Kan kopplas ihop med mitt inlägg "There's a crack in everything, that's how the light gets in."

Du skriver verkligen fantastiskt!

2014-04-10 @ 17:56:33
URL: http://saraspjuths.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0