Lycka kan vara . . .

 
Det här är min kompis. Hon sitter i en av bokhyllorna och trivs.
En annan av mina kompisar ringde nyss på dörren, 80-plussaren. Nu hade hon ett nytt tips till mig. (Varför till mig, undrar jag?) Hon har nämligen en 95-årig släkting som är helt fantastiskt klar i huvudet, i tankar och i minnet. Nu vet hon varför.
 
Han äter kruskagröt varje dag och ärtsoppa en gång i veckan. That´s it.
"Det där med gröten klarar jag men ärtsoppa en gång i veckan, nej, det går inte. Och i går sa dom att lingon var så bra. Var det för minnet, eller? Kommer du ihåg? Men jag tycker ju lingon är så sura. Ska jag lägga dom på gröten, tro? Utan socker? Nej, det går inte det heller. Det blir för dåligt...".
 
Hon är bara för underbar. I går kväll kom hon in, mitt i tredje perioden, håret stod på ända och hon flämtade.
- Va? Har ni live? Nej, det törs jag inte se. Hejdå.
 
Men hon hade sett både Sportnytt och Hockeykväll sedan, det fick jag veta i dag. Hon var så stolt över Jimmie Ericsson som inte svor när han blev intervjuad. Själv svär hon när det behövs. Men så blir hon sällan intervjuad heller.
 
Det blev jag i går. Så fort jag kom in till stan, stacks en mikrofon under näsan på mig och Radio P4 Västerbotten ville veta vad jag tyckte om SAIK:s svacka. Jag svarade ärligt och sa som det var att jag gråter. Så ljudillustrerade jag det också. Tänk så dumt det låter i radio när en tant låtsasgråter. Jag hörde det! Som tur var, var det inte jag. Den rösten tillhörde inte mig.
 
Jag körde 5:2 i går. SAIK nöjde sig med 4-2. Men jag kan slå vad om att jag var den som var mest slut. Spelarna hade ju fått fylla på sina energidepåer, säkert flera gånger under dagen. Själv fick jag leva på gamla lagrar. Plus en apelsin, när det var som värst i slutet av matchen. Men när jag la mig i sängen, var jag på ett sprudlande humör! "I morron! I morron!", tänkte jag och såg leverpastejmackorna framför mig. Det är ren och skär eufori att ha överlevt och klarat av en :2-dag. Och tänk, den lyckokänslan får jag känna två dagar i veckan! Som ett barn inför julafton. Och jag blir aldrig besviken på innehållet i paketen: Leverpastej. Ost. Bakad potatis. Kinamat. Laxlasagne. Kött. Möjligen en chokladpralin.
 
Just i dag är jag stark. Just i dag mår jag bra. Trallalala . . .
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0