Ser du Gunde, Marie och Lennart?

 
Conchita i all ära men en lördagskvällsunderhållning kan också bestå av 3 x Svan!
 
Om man inte har möjlighet att titta på Melodifestivalens final, vad gör man då? Alternativen är faktiskt många men ett som inte fanns med i förhandsvalen, blev det mest fascinerande. Plötsligt syntes tre svanar majestätiskt och gracilt glidande mitt ute på älven. Gunde, Marie och Lennart. En fjärde, Billy Swan, hade tidigare under dagen synts till, ensam och stolt.
 
I fjol hände ungefär samma sak men då hördes tydligt - länge, högt och ovackert - när de fyra träffade på varann nedströms. I lördags gled de tre svanarna fram och tillbaka längs en kort sträcka på vattnet. I timmar. Men så, helt utan förvarning, lyfte alla tre på exakt samma sekund och flög iväg. Till?
 
Fantasin sätter inga gränser. Är Billy byggherren som färdigställer boendet och som vill vara en Timell-typ och överraska med det färdiga resultatet? Är Billy kanske rent av en anställd som jobbar och sliter för att överheten ska kunna komma till dukat bord? Eller är Billy Swan en inhyrd, utländsk arbetskraft som i fjol tog sig en ledig eftermiddag men som upptäcktes av sina chefer, därav det oerhörda kacklandet?
 
Vem vet? Jag kan bara säga att intrigerna i Midsomer var enkla att lista ut i jämförelse. För det var det som stod till buds efter det att Gunde, Marie och Lennart hade stuckit. Och efter det lugna men fruktansvärt mordiska engelska landskapet, gick vi över till den vildaste av västar och såg Kevin Costner skjuta ihjäl så gott som allt som rörde sig. Och, för den delen, även det som inte rörde sig. Wyatt Earp. "My name is Wyatt Earp". Med den presentationen kunde han ha satt skräck i vem som helst om bara inte hatten hade varit så löjlig.
 
Alltså en Westernhjälte som skjuter på en redan skjuten indian, det är ingen hjälte oavsett vilken hatt han har. Nej, tacka vet jag "Dansa med vargar", där var Kevin som han ska vara, tuff, känslosam och djuriskt snygg. Och som motspelare hade han, bland andra, Floyd Red Crowe Westerman. Va? Bara det!
 
För mig räcker spänningen i att följa svanars liv men då vi fått veta att björn funnits i närheten alldeles nyss samt att någon absolut sett en varg inom räckhåll dessutom, vet man ju aldrig när baletten Svansjön byts ut mot en dans med vargar - eller björnar. Det är för vansinnigt spännande att bo i skogen!
 
Där fantasin får fritt spelrum.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0