Den förrädiska skönheten

 
Mannekänger och modeller ser inte ut i verkligheten som de gör på bild. Avslöjandena duggar tätt. Det är bra.
 
Unga tjejer, och äldre också för den delen, tror att med späkning av kroppen och miljonklassat smink, ska de kunna se ut som skönhetsidealen. Men - för att det ska ske måste det till nåt artificiellt. Retuschering, till exempel. Och vem kan retuschera verkligheten?
 
Vi blir lurade hela tiden. Och en av de största skojarna är: Kylan! Titta bara på de vackra isrosorna på bilden ovan. Man faller nästan i trans över den fantastiska skönheten. Men gå ut och studera rosorna på nära håll!
 
Gissa om du börjar frysa. Och om du dessutom flåsandas på dem, då försvinner de. Så förgänglig var den skönheten.
 
Höstsolen är en annan luring. Den ser så enormt lockande ut, när du står inomhus och tittar ut på landskapet som glittrar. När du sen går ut, är det mer lockande att titta in. Solen lyser bara, den värmer inte och det som glittrar i solen, halkar du på i skuggan.
 
Vinden kan du inte heller lita på. Den där lilla brisen som gör att löven sakta dinglar till marken. När du står och ser ut genom fönstret. Men utomhus sticker den hål i ansiktet och kryper in bakpå jackans krage och i ärmarna. Inte ens löven dinglar i sakta mak. De prasslar och gallskriker på sin färd ner mot den iskalla marken.
 
Sen kommer då snöflingorna, alla de miljarder som var och en sägs vara unik i sin utformning. Fånga en på din handske och du ser ett konstverk. Fånga en på din bara hand och du ser - och känner - en vattendroppe. En kall sådan.
Tyvärr kommer flingorna sällan en och en utan i tsunamiliknande attacker. De är inte vackra. Som en jämförelse; stirra i flera timmar på en helvit vägg och säg om du tycker att du haft en skönhetsupplevelse.
 
Vaddå, jag negativ? Inte alls, jag är bara less. På vad? Jamen, vintern så klart! Även om den inte har kommit än. Det gäller att se framåt.

Undrar om jag, på långt håll, är släkt med den man som troget gick på varje fotbollsmatch och som, när han betalade entrén, lika troget sa: Domar´n jer dåli.
Som bara för säkerhets skull.

Kommentarer
Postat av: Karin

Håller med dig till 100%. Jag vill inte att vintern ska komma överhuvudtaget!!!!

2014-10-18 @ 23:41:47
Postat av: Karin

Håller med dig till 100%. Jag vill inte att vintern ska komma överhuvudtaget!!!!

2014-10-18 @ 23:41:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0