Jag mötte kungen!

 
Jo, jag mötte kungen och fick ångest. Han kom emot mig i hög fart, kall och hotande. Lät mig förstå att det är han som kommer att regera. Länge.
 
Sveriges konung, Carl XVI Gustaf har varit i Västerbotten och hälsat på. Han är inte den ende. I går såg jag en annan kung, vars namn är Bore och som ger mig rysningar.
I går var det nämligen dags för en Roadtrip igen. Väderutsikterna var inte goda men de flesta rapporterna talade ändå om plusgrader. En eller två. Och det regnade rejält. Då finns där alltid rädslan och misstanken om att regnet ska övergå till något annat, som inte är solsken. Men med solsken i blick åkte vi iväg ändå.
 
Mannen har fyllt år och fick önska sig vad han ville, eftersom han skulle vara ledig i tre dagar, kors i taket! Alltså, han fick önska sig vart han ville skjutsa mig. Och med hjälp av ett liiitet tips från mig, valde han att ställa kosan mot Lillpite.
Du som nu inte är bevandrad i de nordliga delarna av Sverige, tror kanske att det ligger någon form av hån över "Lillpite" men så är inte fallet. Det finns faktiskt ett samhälle med just det namnet och det ligger nånstans i Norrbotten. Fråga mig inte var, för jag tappade orienteringen tämligen omgående. Det gör jag så fort vi lämnar E4:an och det gjorde vi redan i Byske. Det är mycket mysigare att köra på mindre vägar. Där finns det så mycket mer att se. Till exempel skog. Och mera skog. För att inte tala om skog.
 
Nå. När vi började närma oss målet, fick vi möte. En svart/vit Volvo kom farande mot oss. Det svarta var lackering och det vita var . . . s-n-ö! Minst en decimeter på biltaket.
 
Vad jag sa just i det ögonblicket gör sig bäst osagt.
 
Vi var på Vischan i någon timme. På Vischan kan man äta, dricka kaffe och kolla in second handgrejer, hur många som helst. Nu kanske du tror att stadsbon i mig återigen är lite hånfull men, nej, det vore mig främmande. Stället heter Vischan och drivs av två systrar med tydlig dialekt. Hur mysigt som helst. OCh - de hatar snön! Verkligt trevliga människor det där.
 
Väl hemma igen i en annan klimatzon, plus fem grader, njöt jag av hösthörnet på balkongen och kände att jag gärna ville skriva på en protest mot bevarandet av kungadömet. Avskaffa kung Bore, eller minimera åtminstone hans regenttid till december-mars varje år.
 
Det tror jag även att damerna på Vischan skriver under på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0