Nä nu jä . . .

 
Glada i hågen presenterar Marabou årets Aladdinnyheter; körsbär i likör och trippelnöt ersätts av hallonlakrits och fläder!
Men vad i hela helskotta? Får ingenting vara heligt längre? Och VEM är det som bestämmer??
 
Jag blir inte ett dugg förvånad om det kommer ett glatt besked om att julskinkan är borttagen från julbordet och i stället finns där en smarrig linsgryta. Inte heller om tomten avskaffas och ersätts med en konsult som debiterar 5000 kr i timmen för att föreläsa om de slavkontrakt som tomtens nissar tvingats jobba under i tomteverkstaden och i stället har tagit fram en prototyp på en robot som tillverkar plastbitar på löpande band. Till alla barn att leka med. För plastbitar är inte bara vackra att se på och fantastiskt roliga att leka med, de bildar en grund för alla jordens barn att tillsammans skapa en oändlig fantasivärld. Eller nåt sånt.
 
Nu för tiden ska det ändras på allting. Om en TV-kanal som visar sport alldeles gratis, visar sig ha höga tittarsiffror, så går den genast göra om till en betalkanal som inte finns i något grundutbud. Eller nåt sånt.
 
Om gamla, dementa människor inte längre klarar av att bo hemma på grund av att de inte minns att de slagit på en platta på spisen, exempelvis, och risken för brand finns där varje dag, då kan de flyttas till ett boende där de får eget rum med kokplatta och kylskåp. Som de inte har någon användning för, eftersom de inte längre minns vad de är bra för. Men det anses inte människovärdigt att bo någonstans utan kokplatta. Sådana är reglerna.
 
Skolbarn har så himla dåliga resultat i Sverige att de föreslås gå två till tre år längre för att hinna lära sig något. Att klasserna behöver minskas och fler lärare anställas, det är inget alternativ. De som är skoltrötta och spyr åt allt vad skola heter efter nio år, de blir jätteglada över att få stanna kvar i ytterligare två till tre år.  Men VEM är det som kommer med förslagen?
 
Att jag är sur, grinig och förbannad, beror helt enkelt på Marabou. Båda mina favoriter, körsbär i likör och trillingnöt, försvinner ur askarna lagom till jul. Vad finns det då för anledning för mig att bevara traditionen och köpa en röd ask Aladdin till jul? Ingen alls. Och jag kommer inte att köpa någon blå eller brun ask heller. Nymodigheter! Nej, ni kan sitta där och smaska i er alla hallonlakrits och fläder i hela världen och försöka njuta.
Precis som när konsulten kommer neddråsande genom skorstenen. Och linsgrytan serveras tillsammans med dipp. Dipp i grytan. Och fiskbullar med wasabisallad.
 
Om ni hade bemödat er om att fråga mig innan ni fattade ert idiotiska beslut, hade tomten säkert kommit till er i år också. Skyll er själva. Marodörer!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0