Gult är fult . . .

 
Hade jag en gul tröja på mig, nog fasiken fick jag höra "gult är fult" från alla håll och kanter. Men då gick jag förstås i lågstadiet. Då ville man gärna ha kläder i en färg som rimmade på något fint. Blått är flott. Grönt är skönt. Och så vidare. Höll jag på att skriva. Men fanns det nåt "vidare"?
 
Vad rimmar på rött? Brunt? Orange? Och - viktigast av allt, svart? Hade vi bara tre färger på våra kläder, eller vad beror det på att ingen kreativ lustigkurre kom på fler rim? Det är sånt man kan ta sig tid att fundera över på en långfredag.
 
Nu är det inte bara långfredag i dag. Det är även Kärlekens dag! Och fjärde semifinalmatchdagen!  Faktum är att jag bryr mig mest om det sistnämnda, eftersom för mig är varje dag kärlekens dag medan det inte är varje dag vi har chans att ta fyra raka och gå till SM-final i hockey. Minsann.
Svart och gult
är inte fult.
 
Att utnämna en speciell dag till Kärlekens dag, är lika dumt som Vänliga veckan. Låt kanelbullen och ostbågen ha sina dagar och glöm för all del inte Pi-dagen men koncentrera inte din kärlek till en enda dag. Eller din vänlighet till en speciell vecka. Se dig omkring. Den första tussilagon kan vara kärlek. En bok du inte kan släppa kan vara kärlek. En längtan efter sommar kan vara kärlek. Din nya scarf kan vara kärlek. Makaronipudding. Kristallklart vatten. Missa inte kärleken i vardagen i jakten på den stora, omvälvande, passionerade. En oväntad  liten puss från en tioåring, som slutat pussas för länge sen, kan vara nog så omvälvande. 
 
I dag är det fredag, inte längre än andra fredagar, men i dag pirrar det lite extra. Och som om det inte vore nog så har jag en kanonbra bok som väntar. Kan man vara annat än lycklig?
 
PS. Du som kommer på rim på svart, lila, orange och turkos, får gärna dela med dig av dem till mig. Men tänk på att det är i de färgerna jag trivs som allra bäst . . .
 
Gult å svart å lite rött
på SAIKs färger blir jag aldrig trött.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0