Den enda pålitliga väderspåmannen

 
Tre mobilappar har jag, SMHI, Klart.se och YR.no, som alla tre ska berätta för mig hur vädret ska bli. Timme för timme, dag för dag. Men - alla tre berättar olika. Det tycker jag är konstigt.
 
I går, till exempel, sa den ena att det skulle regna hela dagen. Den andra sa mulet men inget regn förrän klockan fyra på eftermiddagen. Den tredje hade helgarderat sig med en sol som delvis täcktes av ett moln, varifrån det kom en regndroppe.
Det räckte med en blick på kisspojken på stugväggen för att inse att apparna hade fel. Piggen vek nämligen inte ner sig på hela dagen! Alltså bra väder.
 
Visst är det märkligt att en kvist från naturen kan ge säkrare information än all sofistikerad mätutrustning som de olika meteorologiska instituten har till sitt förfogande?
 
Jag börjar luta åt att misstro alla experter och känner mer och mer för Back to Basic. Jag skäms inte för ordet lagom. Tvärtom, jag tror på en revival av Lagom är bäst. Tagga ner. Känn efter. Tänk efter.
Om jag skulle följa alla trender när det gäller mat, exempelvis, skulle det spruta chiafrön ur mina öron. Och helst ska de pyttesmå fröna mortlas för att alla goda egenskaper ska komma fram och frigöras. Får jag fråga: Har du provat att mortla chiafrön? Har du provat att dela ett löjromskorn med kniv och gaffel? Jag vet inte om just jag har en vansinnig brist på tålamod men nog har jag roligare saker att göra än att försöka göra det omöjliga möjligt.
 
Jag har bestämt mig för att ge det naturliga en chans. Äta det jag mår bra av - men lagom. Motionera det min kropp mår bra av - och lagom. Och framför allt; enbart lita på kisspojken. När det gäller vädret.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0