På tapeten just nu . . .

 
Jag får ont i skallen av blåst. Jag får ont i skallen av stavfel. Jag får ont i nacken, och alltså i skallen, av att sitta länge på en stol vid ett bord. Och till råga på allt ryktas det att Jämtin är på väg till SAIK.
 
Det är liksom uppåt väggarna nu för fr Westerman. Ett uttryck för att någonting är så galet att det når oanade höjder, rent av uppåt väggarna.
Jag ska flyga på måndag. Och flyga hem på fredag. Om inte SAS-piloterna sätter sitt varsel i verket för då kommer de att börja strejka just den dagen jag ska flyga hem och behöver dem som bäst!! Bara tanken på att lösa en ny transport gör att jag får ont i skallen.
 
Uppåt väggarna är det också hos sonen och sonsambon (men KAN ni inte gå och gifta er så att jag får säga sonhustru om Lina?!) men där handlar det mest om tapeter. Retro. Jättesnygga.
De håller på att renovera ett hus som de inte alls ska bo i. Ibland blir jag lite orolig över att människor gör sånt som jag inte skulle komma på tanken att göra. Men roligt har de. Och slitsamt. Sist slet de bort en vansinnigt läcker korkmatta som täckte ett vanligt, tråkigt trägolv. Det hjälpte inte hur mycket jag än protesterade.
Men när jag såg ovanstående tapet och hotade med att barrikadera mig i det lilla rummet för att se till att tapeten fick vara kvar, då blev det inga problem. Arwen, mitt barnbarn med den goda smaken, säger också att den ska vara kvar. Dåså.  Men du skulle ha varit hemma när din far gick lös med kofoten och tog bort korkmattan. Visst hade du hållit med mig då?
 
Hela huset är som ett enda nöjesfält. Om man nu gillar karuseller och spöktåg. Sånt får jag bara ont i skallen av.
Nu ska jag trolla fram en bild av den bortgångna mattan. Kolla!
Visst är den fin?

Och inte ett dugg smutsgrann. Inte som ett trägolv.
I vår stuga är golvplankorna flera decimeter breda och härstammar från 1600-talet. Likaså innertaket. Och golvet lutar så att jag får hålla fast mig i spisen när jag lagar mat. Men jag älskar varenda millimeter, även om moderna material förmodligen skulle vara mer lättstädade. Dock - vem behöver städa? På sommaren? Det får i alla fall jag vansinnigt ont i skallen av.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0