Gåva eller muta??

 
Det är Blatter hit och Telia-chefer dit. Höga chefer och befattningshavare både här och där anklagas för att antingen ha gett eller tagit emot mutor.
Men nu är det inte dem det här handlar om. Det handlar om mig!
 
Jag fick en present häromdagen. Trodde jag. Hjärtat svämmade över av glädje och ögonen svämmade över av rörelse. Vad jag fick? Ett förkläde! Men inte vilket förkläde som helst. Det var nämligen prytt med en stor bild av ett av mina barnbarn! Det var han själv som överlämnade gåvan.
 
- M..men.., varför får jag det här, stammade jag fram, när jag äntligen släppte honom ur kramen.
- Jo, jag tänkte att det kanske skulle kunna sätta fart på bakningen, svarade han.
 
Nu, när jag tänker efter, inser jag att gränsen mellan gåva och muta är hårfin. Ibland kanske det finns en baktanke, trots allt.
 
Jag lägger inte ut en bild på förklädet för det vill han inte. Men det hänger på en krok på väggen i köket och kommer inte att användas. Bara betraktas. Om och om och om igen.
 
I går bjöd jag dagens födelsedagsbarn på hockey. Plus hans två bröder. Visst var det generöst av mig?
Sanningen var faktiskt den, att det var Skellefteå AIK:s sponsorer som bjöd på gratisbiljetter men det behöver ju egentligen inte nämnas i sammanhanget. På isen fanns mina hjältar och bredvid mig fanns tre hednäsare. Hur trevligt kan man ha?
När vi kom hem, såg vi matchen i repris. Jag såg min halsduk på TV flera gånger! Känd från TV är man numera. Delvis.
 
På tal om presenter så finns det ett födelsedagsbarn i huset i dag. Och en annan i himlen. Han, som finns i huset, ska få en gåva, helt utan motkrav. Alltså ingen muta. Han som finns i himlen får Stora Betydelsepriset för det han åstadkom under sin tid på jorden. Imagine om du inte hade funnits, John Lennon.
Tyvärr verkar världen ha glömt att All you need is Love, Love is all you need. Du skulle inte kunna tänka dig att komma tillbaka? Jag skulle kunna tänka mig att muta dig för att göra det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0