Mossiga gamla (frun)timmer

 
Slående liknelse, va?
Och jag har faktiskt insett att det stämmer. Jag är ett mossigt, gammalt fruntimmer, som minskar i värde för varje år.
 
Ta bara det här med den tekniska utvecklingen. Jag varken ids eller vill bry mig och de gånger jag ställs inför den, måste jag tillkalla den betydligt yngre generationen. Nyss hörde jag min mågs framtidsvisioner beträffande bilar: "Jag tror det är en tidsfråga innan de plomberar motorhuven och bilägarna måste böta om de bryter plomberingen". Men det där var lysande utsikter, tycker jag! En motorhuv är inget jag behöver kunna lyfta på, eftersom jag inte begriper ett skvatt om vad som finns under den. Vill inte veta heller.
 
Mobiltelefoner, paddor och datorer. Bra att ha, visst, men det är jobbigt när det kommer uppdateringar med frågor om man accepterar och förstår. Det finns ingen ruta med "Nej - och jag bryr mig inte", utan jag måste ljuga varje gång och säga att jag fattar. Sen, när det blir kritiskt, måste jag tillkalla Johannes (iPhone och dator), Anton (utan honom hade jag fortfarande haft en Dialogtelefon), Ted (filosofiska råd), Annie (medcinska råd) och så den ännu yngre generationen, som med tålamod förklarar för en mormor/farmor som låtsas begripa men som inte förstår orden. De slänger sig med termer hur vant som helst och förväntar sig att jag ska veta vad som avses. Hur ska jag kunna det när jag inte ens kan identifiera språket?
 
Och det här med TV-kanaler och satelliter! Ena dagen kan jag se all fotboll, hockey och de dokumentärer jag vill medan jag nästa dag kan vakna till "No access" och bli totalt vansinnig! Jag köper CMore Max för att garanterat få se allt jag är intresserad av. Jo, tjosan! Det kan jag glömma. Men det är i princip det enda jag inte glömmer! Det retar och irriterar mig varje vaken minut. Och vad kan jag göra åt det? Ingenting. I-n-g-e-n-t-i-n-g!
 
Nä, det är lika bra att jag kapitulerar och låter mossan fortsätta ta över. Till den dagen de bestämmer sig för att någon reklamfinansierad TV-kanal med avbrott i sändningen var femte minut, får ta över SHL-hockeyn. Då jäklar reser sig det här fruntimret, borstar bort mossan och ställer sig främst i ledet. Då ids jag!

Kommentarer
Postat av: elinor fredriksson

Sanna mina ord...det var en drös sanna ord. Vad gjorde vi utan barn o barnbarn. Tänk förr i tiden var det föräldrar som stod för kunskaperna nu är det barnen. Vi har hamnat mitt emellan...fåntrattarna...

Svar: Är det vi som är Den förlorade generationen, tro? 😉
Maude Westerman

2015-09-23 @ 14:45:54
URL: http://elinorfredriksson.hoi.se/
Postat av: Kjell Eriksson

Helt sant!Ingenjör som jag var hänger jag inte längre med tekniska utvecklingen! Nu kostar det ju att bara fråga om mobilproblem, men ingen information hur dom fick till problemet! Huvva!

2015-09-23 @ 18:48:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0