Snövit och de sju. . . . vaddå?

 
Det här skulle kunna vara Trötter. Problemet är bara att han är en dvärg och det är inte Trötter. Längre.
 
De har det inte lätt, våra gamla sagor och berättelser, nu när de ska bli politiskt korrekta. Bland de första att omvandlas var ju Pippis pappa, negerkungen. Han är numera "härskare över kurrekurredutterna". Men är det verkligen politiskt korrekt? Borde det inte råda demokrati på ön?
 
Nu ryktas det att Snövit inte får bo och trivas hos sina sju dvärgar längre. Ordet dvärg ska bort och ersättas med - vad?
Snövit och de sju små herrarna?
Snövit och de kortväxta gubbarna?
Förresten, är det verkligen moraliskt accepterat att hon, den söta, unga flickan, bor tillsammans med sju stycken maskulina varelser av varierande ålder? Där en av dem oavbrutet nyser, vet man verkligen att det inte är nåt smittsamt? Där en annan är tokig och en tredje ständigt är butter? Har myndigheterna verkligen koll på det?
 
Jag antar att nästa saga som ska friseras är Rödluvan och vargen. Tänk så alla rödhåriga har lidit under alla dessa år och blivit utsatta för spott och spe. Och hur kan vargens vänner acceptera att jägaren blir den store hjälten?
 
Men jag säger bara: RÖR INTE Petter och hans fyra getter! Då får ni med mig att göra. Bästa barnboken ever. Där får en get livnära sig på smör och bröd eftersom det är det bästa han vet. En annan äter allt för han har en enorm aptit och det får han göra. Och katten, Murre Svart, tar en råtta varje kvart utan att nån lägger sig i det.
Dessutom fåt trollet Ludenben ha så orakade ben han vill!
 
Nu är det egentligen bara en sak jag undrar över; Hur länge ska Finnkampen få heta så?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0