Nu tar vi nya årtag!

 
Ett år är snart slut och ett annat börjar. Precis som det ska vara. Och vi ser, oftast, fram emot det nya, blanka, oskrivna bladet som nästa år är. Fast . . .
 
Är det så att Trump och Putin håller på att koka ihop nåt? Smälter isen på Antarktis bort och, i så fall, vad  händer då med vår jord? Kommer Zikamyggan att dyka upp i Sverige? Kommer alla bakterier att bli resistenta? Vad är det med drottning Silivia? Lägger svenska bönder ner jordbruken? Kommer Viasat att ta över SHL-hockeyn?
 
Ja, du ser, jag kan hålla på med farhågor hur länge som helst, om jag är lagd åt det hållet. Och det är jag. Egentligen. Men nu har jag bestämt mig för att trotsa mig själv hela nästa år.
 
Jag har ju lärt mig att man ska affirmera, det vill säga att jag ska upprepa positiva påståenden om mig själv och min omgivning tills de blir bekräftade och materialiserade. Det funkar! Jag vet. Däremot vet jag ju inte om det funkar på Trump och Putin men jag tar inga risker så jag tänker att de båda herrarna är ett par hyvens killar som gör allt för att skapa världsfred. När det gäller Zikamyggan stannar jag inte vid den, utan min affirmation innesluter alla världens myggor, som en förträfflig och välsmakande föda för skogens fåglar.
 
Nu är det ju tyvärr så att jag inte orkar med allt positivt tänkande själv, utan jag måste be om hjälp. Finns det någon frivillig? Carina? Bisse? Mina systrar? Kusin Kjell? Lilian? Juntan? OK, det tar jag tillbaka. Juntan är världens bästa på många positiva saker men att hålla en och samma tanke i huvudet är väl inte den starkaste av sidor.
 
Nu ska jag berätta en hemlis. Nästa år är det tio år sedan min man och jag gifte oss. Att han överhuvudtaget finns i mitt liv, är ett resultat av en affirmation. Behöver du ett bättre bevis på att det funkar?
 
Så - låt oss tillsammans ta nya årtag och ro 2017 i land!
Gott Nytt År på dig och en stor kram och ett stort tack för att du läser min blogg!
 

Kommentarer
Postat av: Elinor

Jodå, jag är med på "tänket"! Bra skrivet!

2016-12-30 @ 16:46:14
URL: http://elinorfredriksson.hoi.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0