PP - inte bara Power Play

 
PP kan också betyda Plötsliga Plusgrader. Eller:
PåskPyssel
ProvPromenad
Påfrestande Projekt
Pessimistisk Person
 
Jag är i ett så kallat skov.  Fibromyalgi går i sådana. Skov. En del läkare säger att fibromyalgi inte är en sjukdom, det är ett tillstånd, vilket kan översättas med situation, läge, skick. Som alla vet kan ett tillstånd också avse ett medgivande, en tillåtelse.
 
I det skick jag för tillfället är, ger jag fibromyalgin tillåtelse att drabba dessa läkare.
 
Efter några dagars innevarande, tänkte jag försöka mig på en kortare promenad i dag.
Okej, jag ska inte klaga bara för att det känns som om benen skulle släppa från kroppen när jag går, att ryggen har startat en för tidig majbrasa, att högerhanden ilar (till skillnad mot mig), att ögonbrynen värker och en hel del annat smått och gott. Det finns värre saker. Terrorister, till exempel.
 
Jag ska vara glad över att jag kan röra mig fritt i en stad, där jag på två dagar har stött på de artigaste och trevligaste killar jag har mött på länge. Båda två såg ut som de skulle kunna skrämma ihjäl en räddlivad tant som jag men det var bara ett utanpåskal. Deras leenden och deras ord gjorde min dag.
 
Jag ÄR glad över att kunna röra mig fritt - om jag bara kunde röra mig fritt. Det här eländet delar jag med många men det är inte alla som har en förstående omgivning, vilket jag har. För vi ser ju inte sjuka ut, vilket förmodligen beror på att vi inte är det. Vi är bara i ett tillstånd. Eller hur, doktorer?
 
Det finns en läkare som heter Torsten. Han vet. Han kan. Han respekterar. Heder åt honom!
Sen finns det en läkare som heter Jimmie Ericsson också. Han vet inte om det men när han gör ett avgörande mål direkt på tekning, då läker han smärtan långt mer än vissa som titulerar sig läkare. För det finns en medicin som hjälper, den heter glädje. Skratt. Lycka. Kramar. Förståelse, är också beprövade hjälpmedel som lindrar.
 
Nu tänkte jag få dela med mig av ett annat PP till dig, kära bloggläsare och det är, förstås, en stor PåskPuss! :-) Vill du inte ha den, får du i stället en Passande Påskhälsning.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0