Konsten att fördärva en popularitet

(null)

Eller: Fönster mot TV-världen.
Jodå, de hör ihop i allra högsta grad.
Mikael Persbrandt. Mads Mikkelsen. Zlatan. Med flera.
Stenrika tack vare sin talang. Men mycket ska ha mer. Den beundran jag har känt för både Persbrandt och Mikkelsen som skådisar, fantastiska sådana, har nu tyvärr ersatts av en spykänsla, rent ut sagt.
Det handlar självklart om TV-reklam.
De gör ett jobb, får äckligt mycket betalt och går vidare. Men vi TV-tittare som betalar för att se våra favoritprogram, tvingas leva med dem. Om och om och om och om igen. Jag är så less! Och det är framförallt alla dessa spelbolag jag är spyless på. Gissa hur de kan ha så mycket pengar att de har råd att anlita de populäraste, "största", inom olika genrer! Just det! Och det bara ökar, spelberoendet som ruinerar, splittrar familjer, leder till psykisk ohälsa och andra otrevligheter.
Jag älskar serien om ett akutsjukhus i London. Tyvärr går den på en reklamfinansierad kanal, vilket innebär i snitt fem reklamavbrott som samtliga innehåller reklam för öl och spelbolag. Fem, sex olika sådana. Från älgen som pratar norrländska till en rödhårig, vacker varelse som vill att vi ska tro att hon heter Maria och har ett casino. Plus karaktärsskådespelarna då. Eller före detta, kanske jag ska säga. När Gunvald och den danska Mordkommissionen fick mig att sitta klistrad vid TV-n. Där jagade hjältarna skurkar med fara för sitt liv. Nu är de själva en fara för andras liv.
Jag kräver: Ta bort reklam för spel och alkohol, sån skit jag inte tål! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0