Det är inte sol allt som skiner

 
Höstsol. Låter inte det som ett namn på ett äldreboende? De äldreboenden i Sverige som nu, efter valet, ska bli så gemytliga och idylliska för både boende och personal. Hur jag vet det?
 
Jamen, det är så enkelt. Alla partier lovar detta så det spelar ingen som helst roll vilka som kommer att sitta i regeringsställning.
Här, i vår kommun, måste det sparas. Hemtjänsten drabbas, naturligtvis. Dubbelbemanning på natten ska dras in och väktare ska ersätta. Vaddå? Tror ni mig inte? Jodå, det är nästan sant.
En del inom hemtjänsten upplever otrygghet när de åker ut ensamma på natten, sägs det från ledningshåll. Men det är inte därför dubbelbemanningen finns! Måste ni verkligen upplysas om det? Den finns därför att skötsel och omsorg om vårdtagaren kräver två personers samarbete och styrka! Men de kostar för mycket och därför kan en lösning vara att hemtjänsten inleder ett samarbete med väktare så att hemtjänstens personal kan känna sig trygg nattetid. Logiskt, va?
 
Alltså, det är sånt här som gör mig så tveksam. Vad menar politikerna med att det ska "satsas" på vård, skola, infrastruktur med mera? Är det naivt och blåögt att tro att en satsning innebär precis det vi gräsrötter tror och hoppas att den ska innebära? Vad hjälper det om vi satsar en massa miljarder på utbyggnad av järnvägen om vi har tåg som inte klarar kyla och snö? Hur mycket bättre får en förvirrad, ibland ledsen, dement människa det om hon eller han får ett litet pentry på sitt rum? Blir elevernas studieresultat mycket bättre om grundskolan förlängs med ett eller två år men klasserna fortfarande är lika stora och lärarna lika stressade?
 
Jag vet inte. Det finns så många olika sätt att räkna ut, anklaga och försvara på. Och kringelikrokvägar att förklara på.
Det enda jag med säkerhet vet, är att jag inte ska rösta på SD. Det har inte bara Jimmie Åkesson förtydligat, utan stora delar av partitoppen har varit generösa nog att visa vad de står för och jobbar mot.
Dumhet brukar avslöja sig själv. Det är smartheten jag är rädd för. Det är där jag inte hänger med. Därtill är jag alldeles för jordnära. En gräsrot, alltså.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0