Ja, hejdå 2023, kul att ha fått hänga me’

(null)

Ja, tjugohundratjugotre, vilket betyg kan man ge? Det vete katten, blir nog ömsom vin ömsom vatten. Sommarens väder, vissa
 "landsfäder", de får låga betyg, tro fördenskull inte jag är dryg, som vågar, fast i smyg, döma ut dem som kompletta idioter, som ständigt efter noter, som klingar falskt och illa, ständigt hörs dilla att stad och land tillhör dem, men rätten till liv och lem, vem äger den? Jo, var och en!!
Nu ska jag sluta tjata, om de rabiata och tro att tjugotjugofyra, ska ge en glädjeyra, till var och en, som förtjänar den.
Så var det det där med nyårslöften, som man oftast skjuter från höften, motionera mer, hjälpa fler, äta mindre sött, dricka mindre rött,
höra av sig till vänner och andra som man känner, kämpa för miljön, åtminstone be en bön, värna vår natur och alla vilda djur, förutom spindlar och en och annan råtta, det får ju faktiskt vara någon måtta.
Nä, jag inser min begränsning och gör en riktig rensning: Jag lovar att försöka vara positiv, jag har ju ett mycket bra liv, och om alla krigsherrar kunde besinna sig, skulle det räcka för mig.
Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig som läser det här, vi får se vad bloggen i  framtiden bär. 🤗


Nej, brandgult och orange är inte samma sak

(null)

Jo, jag har läst mig till att det finns en skillnad.
"Brandgult är flammande och hetsigt och lämpar sig för höstlöv och solnedgångar medan orange är en färg för mode och inredning".
Vad dom hittar på.
Förr i tiden, jodå, jag var med då också, fanns det bara brandgult. Och mörkblått och ljusblått. Vitt var enbart vitt, förutom i den eminente kommentatorn Bengt Grives värld. Han var så precis att han skilde på vitt och ljusvitt gällande konståkarnas dräkter.
I dag måste man se med egna ögon för att avgöra. Nu duger det inte med ljusgrönt och mörkgrönt. Nej, nu ska du veta skillnaden mellan aquagrön, olivgrön, skogsgrön, giftgrön, ja, det finns en oändlig mängd av grönfärger, faktum är att det är den färg som det finns flest varianter av, har jag läst.
Jag har också läst att svart är den mest populära färgen i Sverige men det visade sig vara fel då svart inte är en färg. Läste jag också.
Det är inte tvärgjort att hålla sig ajour med verkligheten för vem bestämmer om den? Egentligen?
Jag har ingen aning. Så jag fortsätter med min egen verklighet. Det jag vill tro på, det tror jag på. Det jag inte vill tro på, det dissar jag. Tills någon överbevisar mig.
När det gäller färger så gillar jag orange (inte brandgul), lila, turkos och svart, som alltså inte är en färg men det struntar jag i.
Det är inte turkos heller. Så det så. 



RSS 2.0