Hon är på gång!

 
Nejdå, även om solen också är på g, är det inte den jag avser i rubriken. Jag skulle aldrig heller kalla solen för "hon", det är väl bara fartyg förunnat. Nej, solen är en "den" men det är, som sagt, inte den det handlar om.
 
Det är Hon, med stort H, som är på stridshumör! Hon, som jobbat inom vården i hela sitt liv, som sett allt i sin profession som distriktssköterska. Hon, som fått det då statliga Apoteket att ändra sina rutiner och följden av det blev även en lagändring. Hon, som är 82 år och som bara har liiite problem med sin Ipad ibland.
 
Nu har bägaren runnit över för henne. Lyssna, jag tror du kan höra hennes röst:
- Hur kan det komma sig att när människor dör så skriver de anhöriga och tackar för att hon eller han har fått en sån bra vård. Men du ska baske mig läsa dödsrunor för att få se det. Varför kliver dom inte fram och berättar? Det är ju bara om den dåliga vården vi får höra. Och hur ska vi då få lämpade människor att söka sig till vården när dom bara får skit hela tiden?! Det är väl ingen som vill jobba i ett sånt yrke.
 
Jag har tänkt samma sak. Men utan att explodera. Nu är det kanske dags.
 
Om jag handlar i stans alla affärer, skulle jag inte bara gå i konkurs, jag skulle även bli illa bemött någon gång. Och det är det jag talar om för andra. De andra, urgulliga och serviceinriktade, skulle falla i glömska redan efter det att jag stängt dörren och gått ut.
 
Om jag har kört tjugo bilar i mitt liv, varav en har krånglat, då är det den jag berättar om. Inte om dem som fungerat felfritt.
 
Om jag har ätit på restaurang ett flertal tillfällen och blivit serverad fantastisk mat alla gånger utom en, då den var kall och smaklös, gissa vilken maträtt som blir mest berömd!
 
Men nu, när allt är så in i bängen dåligt, borde det väl ändå gå att vända på steken. Nu borde det positiva vara så pass ovanligt att det är värt en rubrik. Eller? Vad säger ni inom media, vår största maktfaktor? Ska ni inte ta en chans? Tänk om läsare/tittare skulle börja följa just er, tack vare att ni lyfter fram nåt hoppfullt, nåt livsbejakande, nån glädjespridare, nån omtänksam . . . ja, något som fungerar som det är tänkt kanske. Det finns mycket att välja bland.
 
Det finns väldigt många som behöver få höra att de är bra, att de gör nånting bra så nu ska jag dra mitt strå till stacken; i varje blogg hädanefter ska jag tillägna någon något positivt och, såklart, börjar jag med alla underbara, fantastiska människor som tar hand om andra människor i behov av vård och skötsel: Ni är helt otroliga! Tack för att ni finns där varje dag. Vi skulle aldrig klara oss utan er.
 
Snart kommer hon nog och ringer på dörren igen. Och visst är hon en sol - även när hon är arg. 80-plussaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0