Ingemar och stig

 
Det här måste vara århundradets mest långsökta koppling mellan rubrik, bild och text! Jag tänkte nämligen skriva om Let's Dance.
 
Punkt ett: Byt namn på tävlingen till Let's make Friends.
Punkt två: Byt ut juryn mot tre expertkommentatorer.
Punkt tre: Byt ut deltagarna mot politiker. 
 
I ärlighetens namn har jag inte sett alla avsnitt av den här säsongens Let's Dance men det jag har sett räcker. Kändisar som sliter ont för att lära sig olika danssteg, rytmer, följsamhet, ja, allt som de olika momenten består av. De sliter verkligen ont. De gör det förbaskat bra. Även Ingemar Stenmark. Han har gått från att vara en styv slalompinne till att bli en böjbar sådan. Och han har p-r-a-t-a-t. Varit spontan och rolig. Därför är han en av två finalister i tävlingen.
 
Jag gillar Stenis. Har en enorm respekt och beundran för vad han åstadkommit i sin alpina karriär, nåt annat vore omdömeslöst av mig. Men gör det honom automatiskt till en segrare i en danstävling? Om Jonas Björkman hade varit en Björn Borg, hade Ingemar haft konkurrens men nu är han ju bara en tennisspelare av världsklass som gett sig in i dansens virvlar med liv, lust, svett (oerhört mycket) och ambition. Inte tillräckligt folkkär dock.
Och Marie Serneholt, som dansar som ett proffs enligt juryn, är inte hon lite för kaxig, lite för snygg, lite för mycket Måns Zelmerlövs exflamma? Henne kan man inte rösta på.
 
Jag hoppas, för Ingemars skull, att han inte vinner tävlingen. Det räcker så gott med att vara flerfaldig världsmästare i schlalom och storschlalom, att ha fått hela Sverige att stanna i andlös spänning när det var hans tur att åka. Och att vara Mästarnas Mästare. Det är så jag vill att han ska gå till historien. Inte som den som vann en danstävling tack vare att han hoppade över sin partner.
 
Och till nästa år; Ta med Stefan Löve'n, Anna Kinberg Batra, ja, vad tusan, ta med alla partiledare, utom Jimmie Åkesson, och sätt Niklas Wikegård, Robert Perlskog och nej, förresten, om Wikegård är med räcker det med två stycken i juryn. En tredje skulle aldrig få chansen att säga nåt.
Varför inte Åkesson? Nån måtta på clownerier får det vara även i ett underhållningsprogram.
 
Heja Ingemar Stenmark, du har gjort det jättebra men fortsätt att gå på din egen upptrampade stig.
Ja, va tusan, jag hade antingen det alternativet eller Stig Strand att knyta ihop text och bild med. Och frågan är om inte Stig Strand hade blivit ännu mer långsökt. Trots hans "insats" i Let's Dance.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0