Byt färg, Pensionsmyndigheten!

 
Jag bäddar in mig i orange. En mysig, varm, mjuk  färg, som ger hemmet den ombonade känsla jag strävar efter.
Tidigare har jag dessutom ofta klätt mig i orange, färgen stod så bra mot mitt svarta hår. Och min ungdom.
 
I förrgår kom det orangea kuvertet. Slut med mysighet och värme.
Försök inte lura mig, Pensionsmyndigheten, försök inte att lägga en värmande, trygg filt runt mina axlar och säga att allt ska bli så bra. Ni ljuger med er orangea färg! Jag har kollat.
 
Orange färg står för materiell trygghet, god mat, lycka och glädje. Nämligen.
 
Ni skulle vara bra mycket ärligare om pensionsbeskedet kom i ett svart kuvert. Betydelsen av svart är: myndighet och makt, kan även associeras med döden.
 
Jag klär mig oftast i svart. Inte för att visa makt, utan helt enkelt för att man ser  smalare ut i svart. Men nu har jag också läst att om du är svartklädd och står mot en vit vägg, ser du gigantisk ut. Så ser du mig stå mot en vägg, är den inte vit. Men jag står sällan mot en vägg alls. Jag sitter mycket hellre i en bekväm fåtölj.
 
Om två år är det 100 år sedan min far föddes. Om två år går jag i pension. Hur är det möjligt? Jag är gammal! Pappa är historisk. Åtminstone tillhör han historien. Men jag gör vad jag kan för att han ska bli odödlig. Jag skriver. Hans liv får inte glömmas.
 
Jag har kastat det orangea kuvertet, det passade inte in i inredningen. Den orangea färgen ska bara betyda glädje, lycka, värme och kärlek för mig. I två år till. Sen är det slut med kuverten. Tjohoo!! Då ska jag sälja min silverask från 1815. Har jag tur, får jag tusen kronor för den. För några år sedan, var den värd mellan tre- och fyratusen. Men varför skulle jag sälja? Det var ju långt till pensionen. Då.
 
Gult betyder "jävlar anamma". Orange och gult ihop blir en perfekt kombo. I mitt hem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0