Kristaller är gratis

(null)

Har suttit i timmar och gått igenom reklam, kataloger och allt vad som nu kommer med posten innan jul. Och med innan jul menar jag från oktober och framåt. Jag har insett att det inte finns någon hejd på uppfinningsrikedom kombinerad med måste ha. Dessutom har jag tvingats inse att det är inte mycket jag fattar. Och just det jag inte fattar, är precis det barnbarnen önskar sig i julklapp.
Egentligen skulle jag vilja tillbringa december månad i stugan. Öppen spis, glögg, naturlig stjärnhimmel och djur inpå knuten. Månskensglitter i snökristaller och levande ljus inne. Det låter väl romantiskt, eller hur? I verkligheten skulle vi frysa häcken av oss, om uttrycket tillåts. Förmodligen skulle det bli en förödande dyr månad också, eftersom den dåligt isolerade sommarstugan skulle kräva att elelementen skulle gå på högvarv och, min vän, el i stugor kostar skjortan! Där är det meningen att sommarsolen ska alstra värme så det räcker och blir över. Inte för att vi kan spara den. Värmen som blir över. Om vi kunde det, skulle vi lägga den på toaletten och dess behov av vatten. Men vattenledningar fryser om vintern och då vi inte har något torrdass, skulle vi verkligen frysa häcken av oss vid behov.
Nej, en adventstid i stugan mitt i skogen får förbli en dröm.  Och skulle det då dessutom visa sig på mannens arbetsschema att han jobbar på julafton (klass 3-varning) så blir det ytterligare en svårighet, för att inte säga omöjlighet. Jag. Ensam. Mitt i skogen. Strömavbrott. Konstiga ljud.       Du förstår, va?
Tror faktiskt att barn och barnbarn skulle dra sig för att komma på besök och det ska jag säga dig; mycket kan jag avvara till julen men aldrig, aldrig barn och barnbarn. Och glögg.
Mannen har bestämt att det här blir sista julen han jobbar. Och med det beslutet följer att vi aldrig kan köpa en färdigklädd och färdigsprejad julgran för bara 1.999 kronor. Hurra!!!
Däremot kan jag tänka mig någonting som jag såg för första gången nu i kolorerad press, en halv julgran! "Kan ställas tätt mot väggen". Ifall vi på ålderns höst tvingas flytta till en etta med kokvrå. Nä, då blir det nog i stället bara en grankvist med äkta vara som utsmyckning. Is- och snökristaller. Gratis är gott. Och otroligt vackert.

Kommentarer
Postat av: Ima

Så underbart, kände riktigt hur jag var med Dig i mångt o mycket,kram

2019-11-25 @ 08:19:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0