Bara ett tips till er, cykeltjuvar!

(null)

Och detta är enbart för ert eget bästa.
Om man vill stjäla en eller två cyklar från någon eller några okända personer, bör man känna till cyklarnas historia.
Vi tar det från början. Eftersom vi är sjusärdeles snälla människor vill vi bara ert bästa, vi har lärt oss att man ska löna ont med gott, nämligen.
Den vita cykeln fick vi för att vi just var - snälla. Tyckte hon som gav oss den. Eftersom hon hade köpt den sprillans ny, hade den dittills alltså ägts av en mycket snäll person.
Fattar ni?
Vi var jätteglada och tacksamma över gåvan. Kort därefter avled hon. Vi lovade att verkligen uppskatta och nyttja cykeln och ära hennes minne.
Den vita hojen är till för snälla människor. Det är inte du. Du som skiter fullständigt i en cykels historia. Du som bara tar den när tillfället ges, i mörkret, antingen för att sälja den vidare och tjäna några slantar, eller för något annat helegoistiskt skäl. Men jag lovar dig, den vill dig inte väl. Du är inte snäll, nämligen.
Den svarta och den vita cykeln hörde till oss, de hörde till sommaren, till stugan, till naturen. Även om de var väldigt olika till kynnet. Det har nog du, som tog den svarta cykeln, redan märkt.
Av sina tre växlar, går den bara på en. Om den är på bra humör, vill säga. Det lär den inte vara nu när du har tagit den från sitt hem. Men hur den visar sitt dåliga humör, berättar vi inte. För vi är snälla. Det är inte du. Och vi säger inte att det är rätt åt dig. Vi säger bara: TJILLIGT!!
Skulle du inte kunna norrländska, gör det inte oss något. Den svarta cykeln kommer att visa dig vad vi menar. Till vår stora glädje. För vi är inte bara snälla, vi är (skade)glada också.
Och ni är helt enkelt ute och cyklar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0