Vaddå hata löven?

(null)

Hat är en stark känsla. Om man hatar någon eller något intensivt, kan man själv förgöras. Har ni tänkt på det, ni som säger er hata löven? Och för er icke insatta, kan jag förtydliga att det inte rör sig om löven som sitter på träd, utan en förkortning på hockeylaget Björklöven, Umeå stads stolthet.
Hat är ett starkt ord som har förorsakat mycket elände. Och som fortfarande gör det.
Men att hata ett hockeylag ter sig i sammanhanget helt barockt. Man kan hata mycket här i världen, krig till exempel. Själv unnar jag mig att rikta den känslan mot mygg. Där kan jag verkligen känna den starkaste avsky jag förmår, därför att jag vet att de är överlägsna mig. De kan lura mig, skada mig, få mig att bli halvt vansinnig av klåda.
Är det så ni känner för Björklöven också? Att de är överlägsna er? Oss? Skellefteå AIK? Nej, det äger ju sin egen orimlighet att det skulle vara så, när de inte ens spelar i samma division som "vi".
Ni minns väl alla de hockeyintresserade tvillingarna Sten och Georg? De som i alla lägen hejade på sitt AIK även om laget inte spelade just då. De ville ju också visa att en riktig AIK-supporter alltid "trakasserade" Björklöven, till och med när de bevistade en match där inget av lagen spelade. Då kunde man plötsligt höra ett glatt: Krossa Löven!
Märkte du? Krossa. Inte hata. Jag misstänker att ordet hata inte fanns i deras värld.

Jag förstår ju att det inte finns någon möjlighet i dag att "krossa Löven" eftersom "vi" inte spelar i samma division men då borde det ju inte finnas någon anledning att hata dem heller.

Det finns för mycket hat här i världen och för lite humor. Men en gång, i Umeå faktiskt, mötte jag en kille med en t-shirt på vilken det var tryckt: Skellefteå finns inte.
Det tyckte jag var roligt. Men vi har ju alla olika typer av humor. Ordet "hata" kommer jag aldrig att förknippa med humor. Mygg är inte det minsta roliga.
Däremot är ishockey väldigt roligt, spännande och engagerande. Men jag håller mig till SHL, där mitt hjärtas lag spelar. Och i den serien tycker jag mer och mindre om lagen såklart. Och självklart vill jag att AIK ska KROSSA de andra både spel- och resultatmässigt. Jag förstår mycket väl att jag är för gammal och mossig för att räknas men jag är tillräckligt gammal för att veta vad hat betyder och vad det kan ge för konsekvenser. 
Och myggen, de kommer tillbaka hur mycket jag än hatar dem. Men inte om jag KROSSAR dem 😈




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0