Jodå, plötsligt händer det!

(null)

Om det bara hade varit gånger 1, hade jag nog slagit världsrekord i minichans på Triss. Men nu, kors i taket, blev det ju dubbelt så mycket!
Måste det vara antingen eller när det gäller tur i kärlek och tur i spel? Om det faktiskt är så, vet jag definitivt vad jag väljer. Ändå måste man ibland prova lyckan på Triss, Lotto, Postkodlotteriet och trav. Nej, nu skojade jag. Vi spelar inte på trav. Det gjorde däremot min namne och jag förr. Järnspikar vad vi vann! Vi kunde naturligtvis ingenting om varken hästar eller kuskar runt landet så vi valde ut hästar med namn som fick oss att reagera positivt och kuskar som var trevliga i intervjuer. Vi spelade aldrig på favorittippade ekipage, det skulle vara så kallade skrällar som gav stor utdelning. Nu satsade vi ju inga stora pengar på spelet men det var lika spännande ändå.
Nu för tiden hoppar jag högt när maken och jag får en vinst på 30 kr gånger två på Triss för då kan vi byta in den mot två nya, fräscha, penningstinna lotter. Tror vi.
Egentligen spelar det inte så stor roll. Vi har varann, vi har barn och barnbarn, vi har syskon med familjer, vänner och vi har TV. Har du sett serien Alone? Om människor som tävlar om att längst kunna hålla sig vid liv i ödemarken, enbart med vad naturen kan bidra med. Ensamma. Ibland är de två.
Jag blir lika glad varje gång någon säger i sin nödtelefon: Jag ger upp! Jag längtar så mycket efter min familj.
Det är en stor vinstsumma som väntar på segraren men kärleken till familjen är mycket mer värd, upptäcker många. Plus att det inte är så smarrigt att ständigt tvingas äta snäckor, blad, rötter, sniglar och en och annan fisk kanske.
Pengar är inte allt. Men 2 x 30:- ger förlängd spänning. Tills hockeyn börjar om 😉


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0