Va?!? Har’e vart en björn här?

(null)

Jo, förstår du, precis bakom dig hittades ett bajs, modell större, och av alla gissningar och tvärsäkra kommentarer att döma så är det en björn som har varit på vår tomt och gjort sina behov. Fräckt, va?
Övriga förslag som vildsvin, lodjur, järv med flera fick inte tillräckligt med röster för att kunna konkurrera. Så björn fick det bli.
Några frågetecken finns förstås kvar men de ska inte rätas ut den här säsongen och till nästa är de glömda och förmultnade.
Något som inte förmultnat än är vår sagolika blomma på bordet i orangeriet:

Hur skulle man kunna slänga en sådan?
På tal om blommor eller, ja, nåt som kunde kallas blommor för länge sedan, har jag kämpat med i dag. Jag får mina ryck men det blev smärtsamt uppenbart i dag hur långt det är mellan rycken. En clivia som blivit två, skulle kanske trivas i varsin kruka, tänkte jag och satte igång. Efter tjugo minuters ymnigt svettande med att försöka få loss bägge, som satt som sten kvar i krukan, var jag tvungen att kalla på assistans. Mannen kom och började slita. Men nejdå, cliviorna var som fastcementerade. Vid närmare undersökning visade det sig att det var hundratals rötter som klamrade fast sig vid varann och vägrade släppa greppet. Den jord som jag trodde fanns, fanns icke. Bara rötter, starka som tusan. Det var bara att greppa ett sågtandat vapen och börja med förödelsen. Till slut lossnade hela härligheten men då återstod gallringen. Det ska bli spännande att se hur beroende de var av sina rötter . . .
I stugan tänkte jag en stund att jag skulle spara gladioluslökarna och se om jag kunde övervintra dem och få dem att blomma nästa sommar, som Margot gjorde 👍🏼.  Staffan sa nåt om att hade dom ens blommat den här sommaren, men han sa det mycket tyst. 
Det har varit en regnig och kylig sommar!!
Det är bara i Staffans växthus och i orangeriet som det har frodats. OCH hemma på fönsterbrädan i lägenheten, med ojämn vattning, ingen jord,  inget syre och fördragna persienner ifall solen skulle lysa nån gång.
Gröna fingrar, det är nåt jag har det!



I


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0