Glad Påsk! Eller? Hur var det nu?

(null)

Skärtorsdag. Långfredag. Påsklördag. Påskdagen. Annandag Påsk. De tre sista kan jag gå med på men Skärtorsdag och Långfredag? Eftersom jag är både glömsk och aningslös, vänder jag mig till Google: Skär betyder "ren" och syftar till att Jesus den dagen tvättade lärjungarnas fötter . . .
Glömsk, aningslös OCH med fotfobi , skulle jag ha tillagt. Hädanefter hoppar jag över skärtorsdag.
Långfredag minns jag som en tråkig dag när jag var barn. Jag fattade aldrig varför man inte fick gå ut och busa med kompisarna som alla andra dagar på året. Och syrran var sur för alla dansställen hade stängt och hon var hänvisad till mig alternativt böcker för sällskap. Hon valde böckerna.
Numera leker vi med varann oavsett dag, det tråkiga nu är att det skiljer 80 mil mellan oss men det finns ju telefon och sms så det funkar ändå någorlunda.
När det är hockey på TV refererar och kommenterar vi hela matchen igenom via sms till varann. Våra respektive varken får eller vill vara med.
När påsken är över väntar man med spänning på nästa högtid, pingsten, hänryckningens tid! 
Av alla de mängder av ord som anses synonyma med hänryckning, föredrar jag glädjerus för visst blir man alldeles kollrig av lycka över att sommaren är på g. 
Sommar och sol, eller regn som i fjol, nätter ljusa som dagen, skinnet brunt på magen, mygg som fastnar i fällan, (händer tyvärr alltför sällan), mat direkt från grillen och den växande dillen, älven som glittrar av silverstänk , regnet som faller som en skänk (från ovan), fåglar som återvänder, jordbruna händer, midsommar med sill och nubbe, en alldeles egen älskad gubbe. . .
Lyckligtvis finns han även när snön vräker ner och vinden viner en lång långfredag och det är flera dagar kvar till Skellefteå AIK har nästa match. Glädjefnatt var ordet en lång, mulen fredag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0