Jag har sett två filmer!!

Hur många lingon finns det i världen? Jo, nu har jag sett den. Filmen. Helt underbar. Trots att den bygger på en sann historia. Det finns glädje och värme i världen. Förutom en hel drös lingon.

Det är så här med filmer; jag ser inte många. Men när mannen och jag flyttade in till stan från garaget i Myckle, hade vi som föresats att gå på bio - ofta. Det är åtta år sedan nu och jag har varit på bio EN gång. Staffan ingen. Min dotter ringde och frågade för något år sedan om jag ville se Madagaskar 2 med henne och småpojkarna. Klart jag ville! Jag är väldigt förtjust i tecknat.
Annie och jag frustade av skratt filmen igenom, ibland vågade vi knappt titta på varann för då hade vi skrattat på fel ställe. Humorn i vissa, så kallade, barnfilmer är tämligen avancerad många gånger. Och grym. På gränsen till rå. Det gillar vi, dottern och jag, som ska föreställa vuxna medan pojkarna, tack och lov, inte uppfattade det roliga i vissa repliker och scener.
Efteråt sa Gidde: Den här var inge bra, den ska jag aldrig se mer.
Men än i dag, fast det har gått flera år, ringer de till mig och skriker:
- Mormor! Det är dina favoriter på TV, pingvinerna från Madagaskar!!
De är snälla, mina barnbarn, med de har ingen förståelse för min smak.

För att återgå till bristande filmtittande. Vi har inte tid! Antingen är det hockey eller fotboll eller någon dokumentär som stjäl all tid. Och skulle det förekomma att det inte är någon sport och vi kollar TV-programmet, då kan man ge sig sjutton på att Avatar eller Hämnden eller någon annan film som vi har sagt att vi "måste se", började för en halvtimme sedan.

Nu har vi alltså upptäckt att det går att hyra tre filmer i en vecka! Perfekt kring jul och nyår när det är katastrofalt lite sport på TV. I förrgår såg vi Glada Hudik-gänget och i går, när vi kommit hem efter ett jättemysigt julfirande, såg vi Änglagård 3. När vi ska se den tredje filmen vet jag inte. I morron börjar Elitserien om.

I går hade Lina feber och var jättedålig. Ett par timmar senare hade Alfred 39,5 graders feber. I morse var Arwen hängig. Jag har ont i halsen. Maggan hade en mörk, skrapig röst. Men Mio var pigg! Han for omkring med motorsågen i högsta hugg och jagade Gideon, som också var pigg. Undrar hur det här ska gå? Smittan hoppade säkert i glädjeyra bland oss alla tjugotalet julfirare. Frågan är: Hur kommer nyår att se ut? Och - kommer någon att sitta med en tärning hela veckan i hopp om att lära sig kasta fram något annat än en fyra? Det är frågor som är lika svåra att besvara som hur många lingon det finns i världen. . .


Kommentarer
Postat av: Lasse

Maude, jag läste för något år sedan om en forskare som hade förärats "det alternativa Nobelpriset". Han fick priset på grund av att han hade tagit fram en matematisk modell för att räkna ut ytan på elefanters hud. Nu jobbar jag dag och natt för att ta fram en matematisk modell för att beräkna jordens samlade tillgång på lingon :-). Förhoppningsvis kan denna forskning leda fram till ett Nobelpris.. det alternativa ;-) God fortsättning på julhelgen trollet...

2011-12-25 @ 19:21:26
Postat av: Maude

Lasse, jag är så glad för din skull att du har hittat en livsuppgift! ;-) Är också helt övertygad om att du kommer att klara den och få det alternativa Nobelpriset en vacker dag. Tycker också att du valde rätt bär, lingon måste vara lättare att beräkna än blåbär. De tenderar att dyka upp i nya skepnader lite överallt .... :-) Ha det gott, kompis!

2011-12-27 @ 10:28:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0