Korkade renar och musik

Aldrig trodde jag väl att jag skulle få höra Hosianna Davids son i en version som "Hu sån andedräkt min son" men det har jag gjort i dag. Sexåringen filade länge och oavbrutet på originalet, bytte ut ord och prövade tills han var nöjd och då höjde han sin volym några snäpp och såg mäkta nöjd ut.

Jag tycker mycket om julmusik och jag har samlat på mig en drös CD som jag spelar från första advent till julafton - sen tar det tvärt slut! Då är julstämningen borta och jag ser bara fram emot tills jag får klartecken att ta bort allt som påminner om julen. Efter nyår är det bara tulpaner och vårlängtan som gäller. Men än så länge frossar jag i julstämning och köper på mig nya skivor. Ett felköp har redan hunnits med men den CD-n ska jag skicka till syrran i Småland/Östergötland för där passar den nog.

Okej, jag lär mig aldrig om hon bor i det ena eller det andra länet, när vi åker dit hinner vi snurra runt i minst fyra olika län innan vi hittar den lilla vägen som leder till deras hus. Nu vågar vi inte åka dit längre för nu har vildsvinen tagit över! Det är konstigt egentligen, den ena systern bor i, ja, var det nu är men nära Valdemarsvik är det, och den andra bor utanför Stockholm och båda har stora problem med vilda djur! Jag, som bor där isbjörnar förväntas gå på gatorna, har inga problem alls med vilda djur. Renar? Äh, dom är inte vilda, dom är bara korkade. Inte är de rädda för bilar men kliver man ur bilen då kastar de sig i vild galopp därifrån, rakt fram, till höger och till vänster och alla krockar med varann.
Jag provade en gång att öppna sidorutan på bilen och spela Creedece jättehögt men det skulle jag inte ha gjort. Då kom alla rusande mot bilen! De må vara dumma men musiksmak har de. Jag var inte helt medveten om att jag offentliggjort min åsikt om renar till en dag, när min då fyraårige son, pekade ut mot skogen och sa: Mamma, mamma, titta, det står en idiot i skogen! Hoppsan . . .

Syrran, som bor utanför Stockholm, har stora bekymmer med rådjur. Jag säger "råjur" men det är tydligen fel, de heter visst "råd-jur". Varför? Är de inte djur som alla andra djur? Eller är det som med cykel och motorcykel? Vi norrlänningar lägger gärna in ett sche-ljud i motorschykeln men inte säger vi schykel för det.

Men tillbaka till rådjuren. De äter upp alla syrrans vackra blommor, det löns inte ens att sätta upp ett två meter högt nät framför rosenrabatten. På nåt sätt lyckas de ändå komma åt blommorna. Såna problem har inte jag. Men om jag nån gång skulle lyckas driva upp några rosor, kanske de lockar dit rådjuren. Inklusive fästingarna, som de bär med sig överallt. Nä, huvva, egentligen är det inte så dumt med vinter. Och advent. Och snön.

Om det inte vore som Ulf Lundell sjunger: Snön faller och vi med den . . . Undrar om den finns på någon jul-CD förresten?

Kommentarer
Postat av: Karin

Jag tycker oxå att renar är lengräddade och jag fullkomligt ääälskar souvas. Så renarna är lite förlåtna efter att de blivit rökta i dubbel bemärkelse. Creedence lät som en hit för att få närbilder på renarna. Å du Maude, jag hänger med varje dag på din blogg. Kram, kram!!

2011-12-08 @ 18:39:30
Postat av: Karin

Jag tycker oxå att renar är lengräddade och jag fullkomligt ääälskar souvas. Så renarna är lite förlåtna efter att de blivit rökta i dubbel bemärkelse. Creedence lät som en hit för att få närbilder på renarna. Å du Maude, jag hänger med varje dag på din blogg. Kram, kram!!

2011-12-08 @ 18:40:28
Postat av: Maude

Tack, Karin, du är alltid så uppmuntrande! Det är i alla fall inte svårt att gilla dig ... ;-) För att få närbilder på renar behöver du bara visa kameran, då kommer dom och lägger huvudet på sned och ler. Så pantade är dom. Kram på dej!

2011-12-09 @ 09:34:43
Postat av: Jannestuggranne

Hej Maude, snön faller... finns inte på någon jul cd. Men jag kan fixa dig en egen cd med massa bra jullåtar + snön faller...

2011-12-09 @ 10:14:37
Postat av: Maude

Men Janne stuggranne, du är ju bara bäst!! Nu ligger väl Liverpoolmattan risigt till .... ;-)

2011-12-10 @ 16:59:05
Postat av: Jannestuggranne

Jag gör det så gärna och mattan får du behålla...Finns för avhämtning ons, tors..jag hör av mig jannestuggranne

2011-12-11 @ 19:33:56
Postat av: Chrille

Jodå, "Snön faller..." finns visst på CD, Absolut Christmas, dubbeln som kommer ut varje år igen och påstås vara ny. Där finns många andra bra också som "Fairytale och New York". Vad var det för hemsk skiva som bara duger i Östergötland?

2011-12-12 @ 13:32:31
Postat av: Maude

Hihi, Chrille, den är inte hemsk, varför tror du det? Det är bara det att jag tror att den passar min syster bättre än den passar mig, vi har ju inte alltid samma smak.... Tack för upplysningen men nu får jag ju en Absolut Jannechristmasspecial och den lär inte gå av för hackor ;-)

2011-12-12 @ 15:28:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0