Nu har jag fått nog!

Nu är jag riktigt upprörd! Antingen får TV4 sparka teamet Wikegård/Jihde eller så får kanalen släppa alla sportsändningar!! OM TV4 inte gör det, kräver jag att en stor röd varningstext publiceras inför varje sändning där Wikegård figurerar: Obs! Ej lämpligt för barn under 15 år.

Att en så kallad "expertkommentator" står och säger att Skellefteå AIK måste få stopp på en viss Brynässpelare genom att "köra ner klubbskaftet i halsen på honom" är inte acceptabelt! Herr Wikegård må vara hur tuff och uppblåst som helst men han har tydligen inte insikten om att barn sitter och ser på hockey och tar till sig det han säger.

Så har vi Jidhe då. Undrar om han ens är intresserad av hockey eller om han filar på sina kommentarer bara för att väcka uppmärksamhet och försöka vara rolig. Att dessutom låtsas vara ovänner för att inbilla sig att vi hockeyälskare tittar på TV enbart för att se hur det går i "matchen" Wikegård-Jihde, är bara ett bevis på hur TV-kanalen underskattar oss. Sen låtsas de gadda ihop sig mot Boork och gör sig lustiga över hans uttalanden eller, det värsta av allt, när Boork pratar står Wikegård och hånar med ett högt: bjäbb, bjäbb, bjäbb . . .

Jag vill att hockey, och all annan sport, ska få avnjutas av alla åldrar. Jag vill att experter ska finnas där för att förklara. Jag vill att sponsor- och reklampengar ska gå till att göra programmen bättre. Jag vill att TV4 producerar specifika program för specifika målgrupper, typ idrottsintresserade, och inte blandar allt i en salig röra.

Okej, jag kanske inte har den humor som krävs. Men - jag är väldigt intresserad av att det uppväxande släktet får de rätta förebilderna och de sakliga förklaringar som barn förstår. Och tar till sig. Problemet är bara att de inte alltid kan skilja på vad som är sakligt - ironiskt - idiotiskt - i egensyfte - i det som de som kallas för "experter" säger och hävdar. Att köra ner klubbskaftet i halsen på en motståndare är väl, förhoppningsvis, någon sorts metafor som Wikegård använder sig av men hur ska ett barn veta det? Eller en ungdom med ideal på glid.

Min kompis påpekade att jag hade rört till det tidsmässigt i gårdagens blogg. Hon har så rätt. Men vad annat kan man vänta sig av en som är upprörd, nervös, förbannad, glad, lycklig, nackstel och svettig? I dag, klockan 13, ska jag vara hos kiropraktorn, i kväll spelar Barca, i morron spelar vi i Gävle, på lördag spelar vi här hemma och på tisdag ska jag ultraljudas. Blev det rätt nu? Om inte, beror det på TV4.

Kommentarer
Postat av: Karin Lå

Bra rutet Maude! Den där duon är inte trevlig!

2012-04-18 @ 11:57:00
Postat av: Chrille

Håller med dig, TV4:s produktioner (i synnerhet med Jihde) är ofta löjliga. Och visst är det dåligt omdöme att uttrycka sig så vårdslöst som Wikegård gör ibland, just med tanke på att alla inte kan värdera innehållet.

Skönt att du är så genuint intresserad och kunnig! Jag tänker inte ge mig in på att spekulera i utgången av nästa match, det kan påverka resultatet...

För att retas med dig så håller jag nog på Chelsea i kväll. Men egentligen vill jag mest att det skall bli en jobbig match så att Chelsea är möra när de möter Arsenal på lördag. Jag vill att "mitt" lag då skall ta ett steg vidare för att säkra en CL-plats till nästa år.

2012-04-18 @ 16:52:51
Postat av: Maude

En positiv sak med herrar Wikegård/Jihde är att jag bara behöver tänka på dem så startas en adrenalinproduktion i mitt blod. Det är alltid en kick ;) Tack, Karin, skönt att ha dig på min sida. Och du, Chrille, du fick som du ville. När det gäller CL alltså. Attans att Barca tog stryk men Chelsea ska få det tufft i returen, jag lovar!

2012-04-20 @ 16:06:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0