Man kan ha en Glad eller en Tokglad Påsk

Det är sol. Kvicksilvret har just krupit upp till en plusgrad. Ingen vind blåser i träden. Nu ska vi åka till stugan och dricka kaffe!
Om det där verkar vara definitionen av lycka så kan jag bara meddela att i konkurrens med gårdagens seger över Solna AIK, är det ovannämnda en baggis.

Gårdagen var bra överhuvudtaget. Fint väder, skön sovmorron, goda leverpastejmackor (surprise!) och underbart gott te till frukost, följdes av en promenad in till stan för att köpa födelsedagspresenter till Affe.
Innan vi hade vandrat hela vägen tillbaka var vi tämligen möra (hade haft trevligt besök kvällen innan . . . ) och räkmackan satt fint som lunchalternativ.
Ibland blir mannen så trött av att tugga, vilket hände i går, så vi gick och la oss och vilade innan hockeyn. Jag sympativilade med den uttröttade.  Då, ska du veta, hade vi också fått ett tips om en nyhet som gladde oss, även om den blandades med tvivel, och sånt litar ju också på en lathund men det var samtidigt en hint om att hela dagen skulle gå i positivitetstecken.

Vi vann! Vi vann! Vi är i final!

Glädjen visste inte riktigt i vilken form den skulle visa sig. Vi prövade med tjohoskrik, primalskrik, högoktanig sång, flaggviftning och sittande dans men inget var tillräckligt. Sprittet i kroppen ville aldrig ge sig. Dessutom vann vi 50 kronor på Triss! Hur skulle vi kunna landa då?

I dag har nervositeten börjat krypa in i medvetandet. Men det känns också bra. Hockeyn tog inte slut i går, den bara tog en ny början! Huvva så kul!

När vi kommer tillbaka från stugan ska vi äta påskbord. Vad ska ett påskbord innehålla?
- Korv, svarar mannen. Överraskningarnas man.
- Köttbullar då, frågar jag.
- Nej, det äter man till jul.
Ja, just ja, korv äter man ju bara till påsk. Herremin, vad det firas påsk i det här hemmet.

Det får bli lite lax, sill, ägg, Västerbottensost till hembakt ljusugnsbröd och, okej då, prinskorv. Och nog rackarn ska jag trilla ihop några köttbullar. Med rödbetssallad till. Typiskt julbord. Men vi dricker Påskmust och då märker man ju skillnad.

Ha en fortsatt Glad Påsk. Ta vara på livet. Gör det du känner för. Och - framför allt - ät korv. "Ägg och sill, hör påsken till" (eller hur var det nu, Anna-Lena?) är gammalt och förlegat. Nu ska det vara "Unna dig nåt extra till påskens mat - servera korven på ett  påskgult fat".

Påskpuss på dig!

Kommentarer
Postat av: Karin Lå

Påskpuss tillbaka. Tro´t eller ej, t.o.m JAG kollade in matchen i går. Hade ju två Gnagetfans, mågen och yngsta barnbarnet Vidar här. De två satt i Arenan och kom hem något slokörade. Vi andra bara njöt av segern.

2012-04-08 @ 15:24:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0