Romantiken lyser med sin frånvaro

Vad är det för en niding som har utsett fullmånen till romantikens symbol nummer ett? Vi ser ofta bilder på par som sitter och håller om varann och blickar upp mot fullmånen, med huvudena ömt lutade i total kärlekslycka. Ha! Det är en nidbild!

Sanningen är den att mannen suckar och säger:
- Jaha, då var det kört igen. I natt kommer jag inte att kunna sova. Varvid kvinnan ryser till och säger:
- Och jag kommer att bli vettskrämd av mina drömmar.

Är det någon som tror att varulven sitter och ylar av ren och skär lycka mot fullmånen? Eller att uttrycket "mångalen" betyder att man är tokig av kärlek? Fråga mig! Fråga mina barn! Fråga min syster och hennes dotter! Fråga oss om vi blir alldeles till oss i trasorna av romantik när det är fullmåne! Svaren kommer att chocka en aningslös mytsväljare .

I natt har mannen sovit dåligt, vaknat stup i ett varvid djupsömnen aldrig hunnit infinna sig. Jag har sovit - men ...
Min "äldstvän" kom och frågade om vi skulle åka till Boliden på loppis. Javisst, svarade jag, men jag har inga byxor att ta på mig.
- Men det ligger ju ett par jeans där, sa hon och pekade.
- Jo, men jag provade dem för tio minuter sen och de passade inte.
- Mycket kan hända på tio minuter, sa hon med bestämd röst, vilket medförde att jag gjorde ett nytt försök. Dom satt som smäck!
Då åkte vi. Vi kom till en enormt lång nedförsbacke i ett för mig totalt okänt landskap. När vi nådde slutet av backen såg vi en industriort som såg nedlagd ut. Spökfabriker blandades med grå betonghus. Längst ner i backen såg vi ett stort hus som plötsligt gjorde en vänstersväng mellan två mindre hus och försvann. Min kompis parkerade bilen och vi gick in i en byggnad där det var loppis. Hon hittade snabbt det hon sökte, en brevkorg i rökgrått glas men den ingick i ett kit som bestod av en ihoplödad trädgårdsmöbel av järn, två tygrullar och en mängd konstblommor. Allt för 249 kronor!
Vi träffade damen som arrangerade loppisen och hon visade oss till ett utrymme som hette Ines hemliga hörna, där de riktiga fynden, som bara vissa fick tillgång till, fanns. Jag fastnade för några smörknivar av trä med tomtemönster men de satt ihop med en gul, stor vas, som i sin tur satt ihop med en gardin, så jag gav upp.
- Jag ska leta reda på ett ställe som säljer Lego, sa min kompis och försvann.
Medan jag letade både efter henne och Legoaffären, gick jag bland dammiga byggnader och jättestora cylindrar och hela tiden hörde jag ungdomar som pratade men jag såg aldrig till några.
- Nu sätter jag på teet, sa en och jag log igenkännande. Hans röst liknade min mans.
- Gomorron, hörde du det? Nu kör jag igång tebryggaren, upprepade rösten och jag insåg plötsligt att det var mannen och i ett huj var jag tillbaka i sovrummet.
Tack! Tusen tack!

Var inte det romantiskt, så det förslår?
Nej du, månegubbe, lika lite som jag gillar fulla människor, lika lite gillar jag dig när du är full. Halvfull får du visst vara men håll dig inom rimlighetens gräns, innan du blir störande, irriterande, påfrestande och totalt obalanserad. När du är full, är du inte det minsta romantisk, kom ihåg det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0