Mitt samvete säger stopp!

Jag har insett att det är Skellefteå AIKs smala lycka att jag aldrig kommer att bli tillfrågad om att ta en plats i styrelsen. Det skulle nämligen bli klubbens snabba ekonomiska undergång och detta beroende på ett stort antal övertaliga spelare.

Aldrig i livet jag skulle låta Hade, Crippe och Antos gå. Att inte förnya ett kontrakt med en omtyckt spelare, skulle vara en omöjlighet för mitt veka samvete. På något sätt skulle jag kämpa för att hitta nya sysselsättningar för dem. Crippe, t ex, skulle passa perfekt som presstalesman för föreningen. Det skulle aldrig innebära några tråkiga standardsvar på tråkiga standardfrågor exempelvis. Han är en gudagåva för hockeyälskare som vet svaren på journalisternas frågor långt innan de har ställt dem. Han går helt utanför mallen. Tack och lov.

Nu lär han fara till Timrå. Katastrof! De har ju redan Jonte Hedström, som är den andre i Sverige som ger svar på tal utan att hemfalla till klyschor eller börja varje svar med: "Nej ... " Det låter ju faktiskt dumt när en spelare får frågan om han är nöjd med sina två mål och tre målgivande pass under matchen och han svarar: "Nej ... det har gått riktigt bra i dag". Så gör inte Jonte eller Crippe.

Nu pågår förhandlingar med Lee Goren utan att jag är inblandad. Annars hade de varit klara nu.

I går åkte vi till stugan och betraktade eländet. Nu när snön, faktiskt, mestadels är försvunnen, har något som gömts under den, kommit fram. I höstas avverkades några träd. Stooora träd. Med många grenar. Stammarna är borta men grenarna ligger kvar. Hovendroven. Jobb, jobb, jobb. Tråkigt och slitsamt. Sen ska det krattas barr, löv, småkvistar och kottar. Och sättas upp nya fågelholkar. De återvändande pippifåglarna är utan bostad just nu och det skrämmer mig. Tänk, om de flyttar ifrån oss bara för att vi är sega och inte har hunnit fixa nya lägenheter åt dem. Tänk, om de flyttar, precis som Hade och Crippe. Och kanske Antos.

HALLÅ! Gubben! Upp och hoppa! Vi ska iväg till stugan och du ska spika upp fågelholkar, trots den isiga blåsten!
Och jag? Jag ska skriva nya kontrakt med sädesärlorna, flugsnapparna och de där gråbruna och de kontrakten ska vara på livstid. De har ju förgyllt alla våra somrar där. Sånt kan man inte bara kasta bort.

Kommentarer
Postat av: Anitha

Men Maude, tänk döu int´ på domherrarna under vinter´n? Varsch bo dem då? Ha du matén åt dem å?

2012-05-11 @ 21:23:42
Postat av: Maude

Hör du du, Anitha! Du vet mycket väl att domherrarna bor på mina juldukar, julgransmattor, julgransbollar, prydnadssaker, mobiler, smycken, ja, överallt!! Jag tar så väl hand om dom så . . . ;)

2012-05-12 @ 11:45:11
Postat av: Anitha

Jag synar bluffen ;-)

2012-05-12 @ 13:03:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0